Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Chwilowe zacinki podczas symulacji

<< < (2/2)

Anrej:
Jakbyś podał plik log.txt, to byłoby wiadomo jaki jest OpenGL Version:. Między innymi po tym można wnioskować, czy sterowniki trzeba aktualizować. Jak to jest wiekowy sprzęt, to można spróbować w RAINSTED.exe w zakładce Ustawienia zmienić Multiasampling na zero, domyślnie jest na dwa. Było to wiele razy poruszane tutaj na forum.

Poczytaj sobie w jakimś słowniku, jaka jest różnica między kropką a przecinkiem.
Rozi

jakol112:
Witam.
Miałem podobny problem. Symulator zacinał się przy poruszaniu kamerą. Użyłem programu adwCleaner. Spróbuj. Może pomoże. Program wyrzuca złośliwe oprogramowanie. Pozdrawiam!

Tomaszek_Łódź:
U mnie przy pierwszych spadkach FPSu pomogło wyczyszczenie wiatraków w zasilaczu i na procesorze plus wyczyszczenie radiatorów. Możesz też wymienić pastę termoprzewodzącą. Za drugim razem jak miałem zacięcia wymieniłem wiatrak z radiatorem na płycie głównej. Jak do tej pory wszystko smiga u mnie bez uwag. Wzrost FPSu o około 10-12. Sprawdź m menadżerze które procesy zabierają najwięcej CPU podczas przycinki. Na koniec możesz jeszcze przepiąć kość ramu w inną szynę. To są zabiegi, które osobiście wykonałem i pomogło.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej