Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Tesktura EN71-039
Jakub S.:
Witam!
Pracuję na teksturą jednostki EN71-039 w malowaniu SKM. Po pierwsze zapytam, czy ktoś już robi ten model?
A po drugie, jeśli zabrałem się za niego pierwszy, to chciałbym poprosić o zrobienie mini do symulatora tejże jednostki.
Reg. obowiązki 8, 16.
Ty masz wiedzieć w jakim dziale zakładać wątek, nie wyręczaj się moderatorami. Popraw to, co wskazałem.
Benek
Przesunąłem ten wątek. Z Wydziałem Zamówień to nie ma nic wspólnego.
Benek
SKP:
Żeby zrobić mini, trzeba mieć model + teksturę nałożoną na ten model, zresztą to jest najłatwiejszy etap tworzenia tekstury. Jeśli taki model nie istnieje, to robienie tekstury nie ma sensu, chyba że masz pewność, że któryś modelarz zechce skorzystać z Twojej. Może się okazać, że akurat modelarzowi się Twoja tekstura nie spodoba, co wtedy?
Jakub S.:
Dziękuję za sensowną odpowiedź. To pozostaje pytanie czy ktoś robi już ten model?
SKP:
Chyba lepiej robić tekstury do gotowych modeli... Zresztą tekstur pojazdów mamy pod dostatkiem, jest za to deficyt modeli infrastruktury/otoczenia.
Sawi:
--- Cytat: Jakub S. w 10 Lutego 2014, 11:04:17 ---To pozostaje pytanie czy ktoś robi już ten model?
--- Koniec cytatu ---
A na co go robić? Skoro bez problemu możesz materiał nałożyć na model EN57 tak jak zrobił @szogun i już będzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej