Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
eu07 zapadło mi się do srodka :(((
piotrek-:
--- Cytat: "Quark-t" ---Hmmm bardzo ladny model.
Mam tylko 2 pytania:
1 - ile toto ma trójkątów i jak wpływa na osiągi w symulatorze (fps)
2 - hm, nie obraź się, bo zrobiłeś model super, ale nowe modele EU07 do symka już są.... zrobił je @Bart
Ale model mi się podoba :) Gratuluję:)
--- Koniec cytatu ---
1.ma 6 000 poly łacznie z kabinką, którą widać przez szyby
2.ach, czytaj dokładnie tekst, modelu nie wykonałem ja tylko pavellz
dokonałem tylko konwersji z ts do 3ds
Wiem, że Bart zroił eu07, ale niechciał dać mi modelu do moich przeróbek z kabinką z zewnątrz, bo niewie o co mi chodzi, a sam nie ma i tak pomysłu jak to zrobić
ja mam
Quark-t:
Hmm.. ale to ja proponuje wypracować jakieś wspólne stanowisko, bo co? 2 modele będą? jeden z kabiną drugi bez?
Choć w zasadzie.... ten bez kabiny do oglądania z dużej odległości a z bliska ten z kabiną. Hmm...
Bart:
--- Cytat: "Quark-t" ---Hmm.. ale to ja proponuje wypracować jakieś wspólne stanowisko, bo co? 2 modele będą? jeden z kabiną drugi bez?
Choć w zasadzie.... ten bez kabiny do oglądania z dużej odległości a z bliska ten z kabiną. Hmm...
--- Koniec cytatu ---
Bart wie jak to zrobić tylko po co męczyć się z następstwami tego kroku? wsiądziemy do jakiejś EU07 i nałożą się dwie kabiny (ta szczegółowa i ta nie szczegółowa). Autor pomysłu nie wie jakie ograniczenia go czekają i błędy pliku EXE. Po drugie, nie widze sensu robić pięknej EU07 z widokiem na kabine która będzie ciągnąć (dziś już) paskudne Adu/Bdu za szybami których cały czas stoi jakiś skład :P
co do samej EU07 :> mi troche przypomina skrzyżowanie z SU45 (domyślcie się czemu), nie mówiąc już o tym że wyjechała z ZNLE Burakowo (zobaczyć wątek w dziale Inne pod tym tytułem).
Do Quarka-t: włącz jeszcze raz Maszyne z tym co przygotowałem i porównaj z załącznym na samej górze obrazkiem (przyjrzyj sie dokładnie) i wybierz model do Maszyny :]
Do piotrka- : model zapadł się bo został zbudowany pewną nielegalną techniką której nie lubi MaSzyna. Korzystanie z MIRRORÓW zabronione bo właśnie robi się takie coś i nie ma szans na poprawienie tego.
Może dokończyłbyś SM31?? bo chyba robiłeś? :)
piotrek-:
--- Cytat: "Bart" ---
Bart wie jak to zrobić tylko po co męczyć się z następstwami tego kroku? wsiądziemy do jakiejś EU07 i nałożą się dwie kabiny (ta szczegółowa i ta nie szczegółowa). Autor pomysłu nie wie jakie ograniczenia go czekają i błędy pliku EXE. Po drugie, nie widze sensu robić pięknej EU07 z widokiem na kabine która będzie ciągnąć (dziś już) paskudne Adu/Bdu za szybami których cały czas stoi jakiś skład :P
--- Koniec cytatu ---
Bart, ty nie wiesz jak ja chce to zrobić, mam pomysł, który polega tylko na zabawie z plikami 3d, nie trzeba nic zmieniać, mam wizje co do wykonania tego i jestem pewny jej powodzenia
... Wagony też miałem zaimportować z msts, i nie żadne zagraniczne przeróbki, tylko nowe beta 111a, których jeszcze nikt nie ma, nawet ja .... MATEUSZ wie o co chodz, ma ch screeny na serwerze eu07
Loka z msts importuje tylko dlatego, że bart nie chce dać mi spróbować, bo już na poczatku mówi ze się nie da bo jedyny sposób to duże zwiekszenie polygonów, a wcale tak być nie musi
... jak nie chcecie mieć przezroczystych szybek to nie,
chciałem miec chociaz dla siebie, bo autor tego modelu i tak niedałby do maszyny, bo was nie lubi za historie z texturami do tej właśnie eu07
autor nic nie mówi o tworzeniu techniką jakichś mirrorów, zresztą niewiem, czy program TSM w ogóle na to pozwala
pozatym czemu nazywasz tą technike nielegalną?
i czy naprawde niema sposobu na naprawienie tego :(
w przygotowaniu była ep09 + w wypadku powodzenia kabina do niej
projekt sm31 jest zarzucony, bo nikt niechciał pomóc mi z wózkami, które choro się obracały
ale dziś zaczołęm coś przy niej robić
zarzucam projekt szyby w maszynie , może skończe sm31 + kabinka ( bez obracających się wózków :/ ), bo tylko to mi zostało
piotrek-:
--- Cytat: "Bart" ---
Do Quarka-t: włącz jeszcze raz Maszyne z tym co przygotowałem i porównaj z załącznym na samej górze obrazkiem (przyjrzyj sie dokładnie) i wybierz model do Maszyny :]
--- Koniec cytatu ---
a co, mozna pojexdzić już twoja eu07??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej