Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Sceneria Całkowo

(1/8) > >>

Carmelovy:
Wiatm!
Ja wraz z kolegą  @Maszynista666 wykonaliśmy pomiary czasowe przejazdu po scenerii Całkowo.
Problem dotyczy scenerii Całkowo na której nie da się jechać zgodnie z rozkładem jazdy.  Przejechałem tę scenerię dwa razy. Raz przejechałem  zgodnie z ograniczeniami i z prędkością 40KM/H (od Jarkawek do Wilisia a potem już 70 KM/H), a drugi raz już bez ograniczeń (nie licząc kładki przed Emilanowem i ograniczeń na mostach ). Podczas pierwszego przejazdu opóźnienie mojego pociągu wyniosło ponad 25 minut, a po dojechaniu do Macierzewa byłem na godzinę 7:55. Po drugim przejeździe bez ograniczeń (oprócz mostów) byłem tylko z nie wielkim opóźnieniem rzędu 5 minut. Według mnie dobrym rozwiązaniem tego problemu byłaby modyfikacja tej scenerii. Obejmowało by to:
-usunięcie "krzywych torów i zastąpienie je prostymi ale zardzewiałymi aby dawały niepowtarzalny efekt,
-podniesienie prędkości drogowej do 60KM/H (większej prędkości nie trzeba).

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wytłumaczył jak to zrobić. Mile widziane osoby które chciały by pomóc.

Benek:
Prace nad tą scenerią trwają, dużo bardziej zaawansowane niż to, co napisałeś. Chyba nie ma sensu tego przerabiać na razie.

Carmelovy:
Ale popatrz, że nie da się jechać zgodnie z rozkładem jazdy!

MaciejM:
Halo! Słyszymy się!? Tak! To dobrze! Prościej (i w tym przypadku sensowniej) chyba będzie przerobić rozkład jazdy niż przerobić scenerię. Jeżeli pociąg łapie opóźnienie ze względu na ograniczenia prędkości to co się wtedy robi? Remontuje tory czy wydłuża czas jazdy w rozkładzie?

Carmelovy:
Remontuje się tory.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej