Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Problemy z skryptami z gmax

(1/8) > >>

Pierog_SU42:
Witam. Problem jest następujący, ze strony downoland-u ściągnąłem pierwszy skrypt do gmaxa  i nie działał, później ściągałem następny ten też nie działał i tak sprawdzając wszystkie, w każdym się wyświetla następujący error (załącznik). Tak wiem, jest to opisane w jednym z wątków gdzie napisano że jest to pod 3ds maxa. Więc jak? Skrypty które są zrobione pod gmax-a nie wcale do niego? Jeśli można to na internecie gdzieś są skrypty do gmax-a, gdzie można model przekonwertować do t3d ? Albo ktoś wie jak to można naprawić? Czy mam się przerzucic na 3ds max-a. A jeśli chodzi o przerzucenie się na 3ds max-a to znalazłem wersje "studencką" która jest darmowa, ale z ograniczeniem czasowym na 3 lata. Link: http://www.autodesk.com/education/free-software/3ds-max

Cesky Kretek:
Hm, jeśli pobrałeś skrypty pod gmaxa, to na pewno powinny działać - sam kiedyś robiłem scenerię w gmaxie. Do jakiego katalogu wrzuciłeś te skrypty? Masz skopiowane pliki .dll do katalogu skryptów?

Pierog_SU42:
Powinny ale nie dzialaja.Wläczają się ale przekonwertować nie chcą. To nie wiem co może być. Dzisiaj sprawdzę jeszcze raz. Skrypty wrzucalem do folderu script który jest w folderze z gmax-em. Sorry za ortografie ale pisze z telefonu.   

Sawi:
W tych skryptach podobnie jak i tych do 3dsa trzeba założyć nowy folder w scripts, i nazwać go eu07. Potem je wszystkie tam przenieść. Zrobiłeś to?

Pierog_SU42:
Tak, mam to zrobione (załącznik). A ten drugi folder to już był od samego początku od zainstalowania gmaxa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej