Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (13/147) > >>

EU40:
Ten edytor jest doskonały! Dziękuję @szczawik. Dziękuje @jochand za dobrą radę! Teraz to nawet na moim rzęchu z 4GB RAMu bez problemu w dobrej jakości objeżdżam l053-noc.

Mariusz1970:
No bo to jest starter jak sama nazwa wskazuje. Kto ma dobry start na starcie, ten ma przewagę.

szczawik:
Dzięki za testy, wykonałem kilka poprawek.

* Naprawiony błąd ze zmianą składu z magazynu.
* Naprawiony błąd z nastawieniem sprzęgu 255.
* Dodana opcja wyboru rozmiaru miniaturek.Błędu z SA134 nie stwierdziłem; należy pamiętać, że kilka tekstur choć z tego samego katalogu jest w SA133.

--- Cytuj ---Jeśli przed uruchomieniem sytuacji podmienie teksturę danego pojazdu
--- Koniec cytatu ---
W razie potrzeby mogę dodać funkcję nadawania unikalnych nazw, ale w gruncie rzeczy nie powinno być kilku takich samych pojazdów do prowadzenia na scenerii. Odnośnie wydajności, najpewniej chodzi o prawidłowo skonfigurowany plik eu07.ini przy uruchamianiu symulatora.
Link do paczki z nową wersją:
https://eu07.pl/userfiles/7492/zs2_starter.7z

Hirek:
Bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie opcje graficzne. Są dużo czytelniejsze i pozwalają na dużo więcej niż rainsted.
Zmienił bym tylko kilka rzeczy:

--- Kod: ---- Przycisk zapisz magazyn podmienił bym na zapisz w magazynie
- W zakładce stan techniczny podmienił bym textboxy na jakieś suwaki (chyba że nie ma jakiejś konkretnej skali)
- W ustawieniach graficznych ogranicz fps podmieniłbym na vsync
- W ustawieniach ogólnych rozbił bym kategorie na zakładki.
- Automatyczne zapisywanie ustawień gdy user przejdzie do zakładki Scenariusze/Magazyn

--- Koniec kodu ---

Mimo to szanuje za kawał dobrej roboty :)

Zauważyłem jeszcze jeden błąd. Nie zapisuje się wybrane exe w ustawienaich. (gaugan cały czas wybiera mi 7z). Mimo zapisania wcześniej to się nie wczytuje po restarcie

A no i też wyświetlanie miniaturek podczas szukania loki. I masz loke to EU07 a nie trza szukac 303e 4e itp

EU40:

--- Cytuj ---Odnośnie wydajności, najpewniej chodzi o prawidłowo skonfigurowany plik eu07.ini przy uruchamianiu symulatora.
--- Koniec cytatu ---
A gdzież tam. Na tyle co się nawojowałem ze wpisami w .ini  to wody w Wiśle nie ma.
Twój starter ma świetne ustawienia. Dziękuję!
Jeśli mialbym uwagę, to dotyczyłaby ona jedynie podglądu tekstury przy wyborze taboru. JegJego brak troszeczkę utrudnia szybkie zestawienie pociągu.
_______
O Pardon! Jest jak najbardziej podgląd tekstur. Nie zgłaszam uwag.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej