Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
matek123:
Czy dałoby radę, żeby po kliknięciu grupy wybierało pierwszą scenerię z grupy? To tylko moja luźna sugestia i nie wiem jak inni.
szczawik:
Poprawiłem przeładowywanie scenerii oraz dodałem opcję auto-rozwijania listy (do zaznaczenia w Ustawienia ogólne->Starter).
Dodałem odświeżanie parametrów lokalnych programu (takie jak separator dziesiętny) plus parę innych drobnych poprawek.
Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter210425.zip
jakubg1:
Wklejenie trainsetu ze schowka kasuje numery wagonów.
przykład
--- Kod: ---trainset rozklad start 0 0
node -1 0 b10ou_2000244-7#21 dynamic pkp\11xa_v2 b10ou_2000244-7 111ac 0 nobody 3.WH25 0 enddynamic
endtrainset
--- Koniec kodu ---
No i Ctrl + N to dosyć niewygodny skrót żeby ręcznie nadać numer każdemu wagonowi w trainsecie. Proponuję takie rozwiązanie jak w załączniku.
HTD:
Chodzi o ustawienia rozdzielczości:
Wybór rozdzielczości ustawia te dwa parametry:
--- Kod: ---width 3840
height 2160
--- Koniec kodu ---
A powinien jeszcze te dwa:
--- Kod: ---gfx.framebuffer.width 3840
gfx.framebuffer.height 2160
--- Koniec kodu ---
Za każdym razem muszę edytować plik ręcznie. Nikt tego nie testował na ekranie 4k? Błąd występował "od zawsze". Po cichu liczyłem, że w nowej wersji będzie już dawno poprawiony, ale może nikt tego nie zgłaszał. Więc zgłaszam tu, jak to niewłaściwe miejsce, proszę o info gdzie zgłaszać.
matek123:
Czy bardzo problematyczne by było dodanie wizualizacji zajętości klawiszy? Widzę to tak, że są 4 przyciski: nic, ctrl, shift, ctrl + shift. Po kliknięciu na któryś z nich podświetlają się przyciski wykorzystane w danym wariancie. Dane na temat zajętości przycisków czerpałby z pliku eu07_input-keyboard.ini.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej