Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
szczawik:
Ustawienia zaawansowane już są (PPM na ustawieniach), można tam dorzucić kolejne opcje. Natomiast render ANGLE dodać w oknie ustawień graficznych, a jego zaznaczenie powodowałoby ustawienie i może zablokowanie parametrów powiązanych. Ogólnie ilość ustawień jest już dosyć przytłaczająca (dochodzą jeszcze różne zależności pomiędzy nimi), dobrze byłoby dodać kilka zestawów ustawień (presetów), to potrzebna byłaby osoba która by takie zestawy rozpisała. Mogłoby to działać choćby na dodatkowych plikach ustawień które podmieniałyby eu07.ini przy wybraniu danego pakietu.
jakubg1:
Czasem starter zamienia w nazwach składów w magazynie spacje na podkreślniki.
szczawik:
Nowa wersja testowa, zmiany:
* Obsługa zestawów ustawień,
* poprawione kopiowanie składu do schowka (usunięty problem z podkreślnikami),
* ustawienia- obsługa parameteru wirtualnego manewrowego, usunięty multisampling x16,
* obsługa ANGLE.Możliwe jest definiowanie presetów ustawień graficznych. Jest to zwykły plik .ini w którym są zawarte parametry z wartościami jakie chcemy ustawić przy pomocy presetu. Jeśli program wykryje istnienie jakiegoś zestawu to w zakładce ustawień graficznych pokazuje się menu z listą dostępnych zestawów które można użyć. Dla przykładu utworzyłem zestaw o nazwie "Maksymalne" (załącznik do wypakowania), wystarczy go umieścić w katalogu \starter. Analogicznie możemy tworzyć kolejne zestawy.
Przygotowałem wstępnie program do obsługi ANGLE. Wykrycie odpowiednich bibliotek powoduje pojawienie się opcji "Render Angle". Użycie opcji spowoduje ustawienie:
--- Kod: ---gfx.usegles yes
gfx.shadergamma yes
compresstex no
python.threadedupload no
python.mipmaps no
--- Koniec kodu ---
Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter210312.7z
Nie jestem dostatecznie zorientowany ani w doborze odpowiednich ustawień dla zestawów ani w ustawieniach dotyczących ANGLE- jeśli ktoś widzi błąd lub możliwość usprawnienia proszę pisać.
jakubg1:
Prosta propozycja, czyli pole na numer wagonu. W przypadku jego braku, nazwa pojazdu w trainsecie zostaje taka jest, np. b10nou_12345, a jeżeli coś wpiszemy (np. 13), to nazwa zmienia się na b10nou_12345#13.
szczawik:
A miałoby to praktyczne zastosowanie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej