Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
MaciejM:
A czy nie zostawić to w gestii użytkowników? Dla mnie dużą frajdą te 10-15 lat temu było odkrywanie każdej scenerii osobno i wyrobiłem sobie opinię na temat każdej z nich na podstawie tego, czy spełniała oczekiwania czy też nie :) IMO podział alfabetyczny jest najbardziej sprawiedliwy.
jakubg1:
Jeżeli świeży użytkownik wybierze sobie nieświadomie takie l053_poludnie i spali mu się komputer, to raczej już do Maszyny nie wróci.
Alternatywnie, inny może przez przypadek wybrać np. takie Moczniki, i wyrobi sobie opinię, że mało scenerii ma dobre otoczenie.
Stele:
Coś co ma moczniki w nazwie chyba sugeruje czym jest zawartość. :P
Joachimowicz:
Skoro już mamy funkcjonalność dodawania kilku pojazdów jednym kliknięciem, to przydałoby się, żeby "wskaźnik" po dodaniu do składu przeskakiwał na ostatni pojazd, ale tylko w przypadku dodawania wieloczłonowego pojazdu z zastosowaną nową funkcjonalnością. W przeciwnym razie nie powinno się tego robić wcale, bo przeskakiwanie na ostatni pojazd po każdym dodaniu stanie się upierdliwe.
Za to byłoby fajnie, gdyby pasek przesuwał się wraz z dodawaniem kolejnych pojazdów. Tzn. jeśli dodamy pojazd, ale ten już się nie mieści w polu, które widzimy, to cały czas zostajemy w swoim miejscu.
szczawik:
Nowa wersja testowa, zmiany:
* Dodając pojazd pomijane są wszystkie człony bieżącego pojazdu,
* usuwając pojazd usuwane są wszystkie jego człony,
* poprawiona obsługa pojazdów z brakami,
* zmieniony algorytm losujący tekstury.
* inne drobne poprawki jak przeniesienie opcji FoV, zwiększenie przycisku losowania tekstur.Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter201203.7z
--- Cytuj ---żeby "wskaźnik" po dodaniu do składu przeskakiwał na ostatni pojazd, ale tylko w przypadku dodawania wieloczłonowego pojazdu
--- Koniec cytatu ---
Miałoby to zastosowanie tylko gdy chcemy dodać pojazd za obecnie zaznaczonym pojazdem wieloczłonowym- rozwiązałem to inaczej (pkt 1 zmian w tej wersji). @jakubg1 miejsce raczej jest dobre, gorzej przy widoku pełnoekranowym- nie chcę jednak dodawać opcji do menu podręcznego by go nie przeładować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej