Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
koszowy:
--- Cytuj --- u mnie podczas aktualizacji Startera wyskakuje błąd
--- Koniec cytatu ---
#umniedziala, włącz Starter.exe a nie StarterNew i zaktualizuj go "z programu". Nie ma co pisać komentarza na pv.
Stele:
--- Cytat: mac310 w 20 Listopada 2020, 09:13:53 ---Od jakiegoś czasu przy uruchomieniu pojawia się komunikat o błędnej wartości w eu07.ini dla sound.volume.ambient gdzie problemem jest przecinek w wartości 0,8.
Po zaakceptowaniu przecinek jest chyba zmieniany automatycznie na kropkę i następne uruchomienie jest już bez komunikatu. Po jakimś czasie (mam wrażenie, że po uaktualnieniu automatycznym programu) komunikat pojawia się ponownie. Ja ręcznie tego przecinka nie wstawiam więc nie wiem skąd się to bierze.
--- Koniec cytatu ---
Na serwerze jest tam 1.0. Oczywiście, że ma być zapis z kropką. Na zachodzie i programowaniu to jedyny uznawany symbol dziesiętny. Przecinek jest separatorem. Jak poprawia, to bardzo dobrze.
Joachimowicz:
Scrollując kategorie zdarza się pojawienie komunikatu Argument out of range, którego zamknięcie nic nie zmienia, bo pojawia się następny. Dzieje się tak w kategoriach, które są puste (np. parowozy). Remedium jest zamknięcie startera w menadżerze.
Przydałby się przycisk do ustawienia we wszystkich ładunkach maksymalnej ilości ładunku.
matek123:
--- Cytat: Joachimowicz w 22 Listopada 2020, 17:52:17 ---Przydałby się przycisk do ustawienia we wszystkich ładunkach maksymalnej ilości ładunku.
--- Koniec cytatu ---
Ewentualnie jeszcze taki do aktualizacji sprzęgów na maksymalne.
szczawik:
Nowa wersja, zmiany:
* Możliwość ustawienia maksymalnej ilości ładunku wszystkim pojazdom,
* przycisk sprzęgu "Auto" ustawia sprzęg dla wszystkich pojazdów w składzie,
* zmieniony sposób liczenia masy pociągu,
* zmienione menu ładunku, jego obsługa i trochę innych poprawek.Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter201127.7z
Nie udało mi się powtórzyć błędu przy przewijaniu kategorii. @mac310, być może miałeś jakiś błąd w składni pliku ini obok tego wyrażenia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej