Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Turbokibel:
Klawisz delete już się nie blokuje, lecz teraz klawisz delete w starterze nie reaguje na usuwanie pojazdów.
szczawik:
Wrzuciłem poprawki. Ponadto, w trainsecie możemy podać plik z katalogu scenery/*.txt do pokazania w okienku rozkładu, przykład:
--- Kod: ---trainset none start 0.0 0.0
//$o Skład wygaszony pod wjazdowym.
//$r baltyk/tme4419734
node -1 0 EP07-544 dynamic PKP\303e_V1 303e-ep-zez-544-hist 303e-ep-zez 0 headdriver 3.WH12 0 enddynamic
endtrainset
--- Koniec kodu ---
Do wyświetlenia w Starterze pierwszeństwo ma rozkład z wpisu //$r.
Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter201119.7z
DzordZ:
* Masa brutto pociągu nie zmienia się po skopiowaniu ładunku z poprzedniego pojazdu.
* uMain.dfm:3952 "Alignment = taCenter" -> "Alignment = taRightJustify", jeśli coś się rozjedzie to chodzi o "object lbTrackCaption: TLabel", dopasowanie do układu będzie identyczne wszędzie
* Label od masy: według mnie to powinien być floor z dokładnością do jednej cyfry po przecinku (1234.567 -> 1234.5), label powinien mieścić sześć cyfr i przecinek (Masa [t]: 12345.6), pozwoli to także na wypisanie wartości (1234.56)
* Label od masy brutto jak wyżej
* Label od długości: jest ok, mieszczą się kilometrowe składy z dokładnością do hektometra
mac310:
Od jakiegoś czasu przy uruchomieniu pojawia się komunikat o błędnej wartości w eu07.ini dla sound.volume.ambient gdzie problemem jest przecinek w wartości 0,8.
Po zaakceptowaniu przecinek jest chyba zmieniany automatycznie na kropkę i następne uruchomienie jest już bez komunikatu. Po jakimś czasie (mam wrażenie, że po uaktualnieniu automatycznym programu) komunikat pojawia się ponownie. Ja ręcznie tego przecinka nie wstawiam więc nie wiem skąd się to bierze.
pawelek2011:
Dzień dobry, u mnie podczas aktualizacji Startera wyskakuje błąd.
Komentarze nt. tej informacji proszę na PW. Przepraszam że w formacie png. Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej