Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
szczawik:
Dorzucę ten parametr na dniach. Pomyślę też nad rozszerzonym trybem ustawień.
Dodałem obsługę gfx.reflections.fidelity oraz compresstex. Aby otworzyć ustawienia zaawansowane klikamy PPM na przycisku "Ustawienia". Przeniosłem tam też generowanie e3d oraz skalowanie składowej specular- w razie potrzeby będzie można tam dodać/przesunąć inne ustawienia. Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter201021.7z
Joachimowicz:
Aktualizacja jak najbardziej na plus, natomiast opcję uwzględniania elementów odbić wrzuciłbym po prostu do grafiki. Mam nadzieję, że nie wymaga to uzasadnienia. ;)
Wyłącz warstwę wizualną - trochę za mało mówi co tak właściwie zmienia.
Odświeżanie odbić - może lepszy byłby suwak, albo żeby chociaż była podana wartość w opisie? Bardzo wysoka czy niska, nie specjalnie coś mówi. Przy opcji "zasięg cieni" jest to fajnie rozwiązane.
Rozdzielczość cieni -||-
W całej sekcji dźwięk powinny być suwaki, albo ewentualnie wartość liczbowa.
W sekcji "pogoda" brakuje mi podziału na pory roku. Zwykłe podziałki rozwiązałyby problem.
W temperaturze oznaczenie zera byłoby miłym udogodnieniem. Skala od -15 do 45 chyba jest nietrafiona. O ile nie jest to wymuszone jakimiś zależnościami w exe, to chyba całkiem rozsądne byłoby -40 - 45.
Przy widoczności przydałoby się określenie widoczności za pomocą zasięgu na jaki pozwala nam widzieć mgła, tak jak ma to miejsce w tabelce pod F12. Sytuacja jest podobna przy zachmurzenie. Fajnie byłoby wiedzieć jaką wartość określa dana kategoria. O ile do wartości 1.00, nie ma to większego znaczenia, tak przy deszczu dodatkowo zmniejsza się widoczność.
bprog:
Exe chyba nie jest w stanie symulować temperatury mniejszej niż -15*C, nawet po nastawieniu niższej temperatury w plikach, w grze jest -15
Joachimowicz:
Brakuje mi jeszcze rozgraniczenia w ustawieniach rozdzielczości tekstur kabiny od reszty tekstur.
joey:
Po kazdej aktualizacji Starter.exe zmieniane sa nastepujace ustawienia w eu07.ini:
lang traci parametr,
maxtexturesize zmniejszone do 512,
convertmodels zmniejszone do 0,
anisotropicfiltering zmniejszone do 1,
splinefidelity zmniejszone do 1,
gfxrenderer przestawione na full.
Czy dzieje sie tak tylko u mnie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej