Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (69/148) > >>

Cesky Kretek:
Wiem, że to może być nieco trudne do implementacji, ale czy istnieje możliwość dodania opcji pobierania zestawień (taboru który posiadamy w MaSzynie) ze strony vagonweb.cz lub koniec.org/pic/zestawienia/ bezpośrednio do magazynu składów?

szczawik:

--- Cytat: Cesky Kretek w 07 Września 2020, 12:51:08 ---Wiem, że to może być nieco trudne do implementacji, ale czy istnieje możliwość dodania opcji pobierania zestawień (taboru który posiadamy w MaSzynie) ze strony vagonweb.cz lub koniec.org/pic/zestawienia/ bezpośrednio do magazynu składów?

--- Koniec cytatu ---
To już gruba przesada. ;) Praktycznie nie do realizacji, nawet gdyby był czas i chęci.

Nowa wersja, zmiany:

* Dodana grupa wagonów I,
* możliwość przywracania domyślnych parametrów pogody i godziny,
* usunięty przycisk sprzęgu EZT ze względu na automatyczne dobieranie sprzęgu i różnorodność EZT,
* pasek postępu pobierania aktualizacji,
* okno ustawień COM,
* zapis ustawień- poprawa stylistyczna zapisywanego pliku,
* możliwość dodania składów do magazynu z wybranego pliku,
* możliwość nadawania i zmieniania nazw składów w magazynie,
* inne pomniejsze poprawki.Testowe okno konfiguracji COM możemy otworzyć przy wybranej opcji COM informacji zwrotnych. Pozwala na podgląd i edycję istniejących parametrów. Nie robiłem jeszcze rozbicia na poszczególne wartości- parser eu07 może wczytać parametry których we wpisach nie widziałem, a opisu nie posiadam.
Co do zestawień- wystarczy, że jedna osoba przygotuje takie zestawienia u siebie i udostępni plik .ini magazynu innym- będą mogły one dodać te składy z pliku. Składy można dodatkowo uprzednio ponazywać, by było wiadomo o jakie rzeczywiste zestawienie chodzi.
Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter200907.7z

jakubg1:
Proponuję dodanie przycisku który połączyłby wszystkie dozwolone sprzęgi w pojeździe. Na razie jeżeli zmieniamy kolejność pojazdów to musimy ręcznie przeklikiwać i sprawdzać, czy połączenie jest dozwolone, czy też nie.

szczawik:
Dodałem: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter200908.7z

Cesky Kretek:

--- Cytat: szczawik w 07 Września 2020, 23:19:29 ---To już gruba przesada. ;) Praktycznie nie do realizacji, nawet gdyby był czas i chęci.
--- Koniec cytatu ---
Tak żem czuł ;)

--- Cytat: szczawik w 07 Września 2020, 23:19:29 ---Co do zestawień- wystarczy, że jedna osoba przygotuje takie zestawienia u siebie i udostępni plik .ini magazynu innym- będą mogły one dodać te składy z pliku. Składy można dodatkowo uprzednio ponazywać, by było wiadomo o jakie rzeczywiste zestawienie chodzi.
--- Koniec cytatu ---
Hm, jeśli zostałby przygotowany (raz na rok) taki plik z zestawieniami to można by pobierać go bezpośrednio przez Starter, choć z drugiej strony oddzielny wątek na forum daje możliwość dyskusji i zgłaszania poprawek. Sam nie wiem co lepsze. ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej