Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Event losowy

<< < (3/3)

Benek:
To nie sprawdziłeś tego? Tak, ma być kropka. Skoro jest przecinek, to EG sam Ci tego nie wygenerował i musiałeś osobiście coś kombinować we wpisach.

SKP:
W polu "Prawdopodobieństwo" wpisuje się liczbę z przedziału 0-1, EG nie kontroluje co tam jest wpisywane. W instrukcji jest to wyjaśnione, w przykładzie jest tam kropka. Program nie może sprawdzać wszystkich wartości, to byłoby zbyt trudne. Sprawdza tylko, czy pola nie są puste; a jeśli wpiszesz łańcuch tekstowy w miejsce współrzędnych, to program tego nie wykryje.

Benek:
Ok, nie przyjąłem tego, że ktoś może zignorować instrukcję... Pomyślałem przez chwilę, że można dodać funkcję sprawdzającą co jest separatorem, jeśli się uwzględni konwersję. Ale to nie ma sensu. Nie ma sensu udoskonalać tego narzędzia tylko po to, by zapobiegać takim błędom.

Sowik2:
Problem rozwiązany.
Mimo to, że zmieniłem kropkę na przecinek w algorytmie @youBy'a, było dalej to samo. Gdy zmieniłem algorytm na ,,zwykły" wszystko działa bez zarzutu. Dziękuję wszystkim za poświęcony czas dla przecinka i przepraszam za błędy z mojej strony. Temat do zamknięcia.

Skoro dla Ciebie wszystko jest jasne, to zamykam.
Benek

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej