Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pomoc w tworzeniu eventu

(1/12) > >>

kubusiaczek:
Witam.
Chcę zrobić aby EN57 który stoi na torze o nazwie "kibel_start" zaczął jechać i zatrzymał się na torze o nazwie "kibel_stop".
Wszystko to ma się zdarzyć gdy mój skład wjedzie na tor o nazwie "trasa2".
Nie wiem jak to zrobić, żeby było dobrze.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

sebastian82:
Za mało opisałeś. Pytanie czy Twój i drugi kibelek stoi pod semaforem, czy na W4? Można to też rozwiązać przez zdarzenia czasowe. I polecam tortuliale oraz wątki dotyczące tworzenia scenerii (na początek scenery.doc). Podaj więcej szczegółów, ale pamiętaj, że pomagamy ale nikt gotowca za ciebie nie zrobi.

MasterYoda:
Opisz jak wygląda teren czy są tam semafory może jakiś schemacik machnij w "pajncie" ;)

SKP:
Musisz wykorzystać komendy do AI. Szczegółów szukaj na forum. Słowo kluczowe: RFC Commands. Możesz też zrobić prowizorkę, czyli podziemny semafor, ale jak ktoś w teście to odkryje, to będziesz musiał to przerobić, gdyż jest to jedna ze starożytnych metod, od dawna niezalecana.

sebastian82:
Odpal sobie plik scenerii w notatniku (w zależności jak zrobiłeś i z jakiego programu korzystałeś). Tam używając komend event1, event2 opcjonalnie (nie korzystamy już z tego w miarę możliwości) event0. Pomocne będą informacje zawarte w scenery.doc, jak stworzyć własną scenerię, podstawy projektowania linii i stacji kolejowych. Zapoznaj się z tym lub torturialem Maćka to są podstawy i jeśli tego nie opanujesz to zapomnij o zdziałaniu czegokolwiek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej