Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Zdarzenia losowe
darekocur:
Co da się zrobić żeby misje w symulatorze były zaopatrzone w "zdarzenia losowe"?
Chodzi o to żeby były jakieś nieprzewidziane zmiany, a nie w ten sposób- "standardowy", że jadę szlakiem i wiem, że ten a ten semafor wskaże mi np. S10 czy sygnał zastępczy.
Te krzaki na szlaku do Macierzewa można przyciąć, bo wskaźnika W8 nie widać prawie?
kamil1306:
Oczywiście że się da i jest to zrobione w prawie wszystkich nowszych scenariuszach. Generator Eventów kolegi @SKP pozwala na bardzo łatwe tworzenie takich zdarzeń.
Benek:
Naucz sie i zrob sam. Na forum jest duzo poradnikow jak dokonac tego, o czym piszesz. To jest najszybsze rozwiazanie. Ewentualnie daj cos w zamian osobie, ktora potrafi takie rzeczy wykonac.
Anrej:
--- Cytat: darekocur w 24 Grudnia 2013, 03:24:19 ---Co da się zrobić żeby misje w symulatorze były zaopatrzone w "zdarzenia losowe"?
Chodzi o to żeby były jakieś nieprzewidziane zmiany, a nie w ten sposób- "standardowy", że jadę szlakiem i wiem, że ten a ten semafor wskaże mi np. S10 czy sygnał zastępczy.
--- Koniec cytatu ---
Co to znaczy nieprzewidzialne zmiany? Dla piszącego scenerię wszystko jest przewidywalne. Ilość zdarzeń zależy od zastosowanego semafora. Semafor zcpb może podać 7 sygnałów łącznie z sz i ms2. Wyjazd z toru bocznego przez zwrotnicę. S2 nie możesz zastosować, gdyż prędkość jest ograniczona do 40km/godz. S3 nie ma tutaj zastosowania. S11 wyjazd 40km/godz., następnie 100km/godz. można by było zastosować. Najczęściej jest podawany S10, ewentualnie SZ. Semafor to nie choinka.
Sawi:
Nieprzewidziane zdarzenie to np nagle wjeżdżający pojazd na tory, lub przejeżdżający w ostatniej chwili przez przejazd. Zdarzenia to nie tylko semafory.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej