Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kabiny dedykowane - EU07-001

<< < (2/12) > >>

ST44-003:

--- Cytat: KlimaT w 22 Grudnia 2013, 10:31:20 ---Pamiętasz o moich zdjęciach na tekstury z Chabówki? Wiem, że nie są idealne, ale mogą się przydać.

--- Koniec cytatu ---
Pamiętam pamiętam, problem jest w tym, że pierwszy wykonał ją z tych zdjęć @Tyrystor, który permanentnie został zbanowany, także nie wiem co z tą teksturą robi/zrobi. Ja również mogę ją wykonać, czekam tylko na to, czy ktoś podniesie wyzwanie i przerobi mi model pudła tak, żeby był zgodny z rzeczywistością, czyli odwróci gniazda (tak jak jest na screenie) oraz zrobi mi lustrzany układ numerów bocznych (po jednej stronie pudła napis PKP i EU07-001 są zamienione miejscami). Niestety jak do tej pory nie dostałem odzewu od nikogo w tej sprawie.

Szkoda że ten post wyleciał na bocznicę, bo miałem niezły ubaw go czytając:
@maciekkolej: "Mam pytanie. Czy kabina tej lokomotywy która była w bardzo złym stanie przed odnowieniem będzie, że tak powiem poobdzierana z farby?"
Że tak powiem, parę elementów jest wziętych właśnie z tej kabiny do tego projektu, właśnie w stanie kompletnego rozkładu. Nie rozumiem tylko, dlaczego miał bym wydać kabinę "w łatach" skoro ma odzwierciedlać stan w trakcie jej eksploatacji, a nie agonii w skansenie? ;)

Sawi:
Kuba co dokładnie byś potrzebował jeśli chodzi o pomoc przy modelach?

ST44-003:
Tak z grubsza to niektóre obiekty wymagają po prostu zwykłego plane`a, ale wygląda to tak jak na zdjęciach:
- pudło: napisy i gniazda. Napisy mi kiedyś w fajny sposób @Bartek (Szogun) wykonał na plane`ach, z wykorzystaniem wolnego miejsca na teksturze (obszar tam gdzie znajdują się napisy z przydziałem i datą rewizji) na zrobienie napisów EU07-001 i PKP.
- kabina: poprawienie układu szafek CA/SHP. W kabinie A jest tylko szafka SHP, CA wisi w przedziale maszynowym (razem z aparaturą radia, która wisi na ścianie przy kabinie B). Na zdjeciu brązowy ślad to miesjsce gdzie była szafka SHP, natomiast miejsce szafki CA zajmuje lustro (zgodnie ze stanem rzeczywistym tak było).
- dodatkowa "stara lapmpa" na suficie od strony maszynisty
- kabel haslera (który obecnie mi przygotowuje @matek123 i który obecnie sprawdzam) wykonane, także kabel do haslera można już odpuścić. @matek123, ukłony w Twoją stronę :)
- nie obrażę się, jeśli ktoś wykona model takiego fikuśnego fotela ;)
- układ buczków taki jak na zdjęciu 07. W kabinie B ten z lewej jest w położeniu normalnym i jest ciut niżej niż ten z prawej. Brak zdjęcia niestety.
- potrzebne mi są do zrobienia plane`y aby osadzić na nich teksturę tabliczek z "regulaminem hamowania" i lustra.
Tyle :) Wszelka pomoc naprawdę mile widziana :)
@Woku, który ja Ci już raz dziękuję za te zdjęcia? Bo dosłownie cud pański, że w ogóle je mam i że mam materiał do pracy! :D

Sawi:
Zgłaszam się do wykonania tych Plane'ów tabliczek i luster. Tylko dostarcz mi potrzebne materiały.

Wokulski:
Cieszę się, że fotki się przydały i coś z nich będzie. Teraz się postaram, gdy będę w Chabówce dostać się do odnowionej 001, i sfocić ponownie. Kiedy będę - ciężko stwierdzić na dzień dzisiejszy. W każdym razie namiar do Ciebie mam i dzwonić będę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej