Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Tekstury AK
R4TCH3T:
To wrzuć do testu i pokaż też zdjęcie z jakiego to lepiłeś aby mieć jakieś odwzorowanie rzeczywistości. :)
szogun:
Jeszcze trochę podszkolisz się z retuszowania, dodawania cieni, operowania detalami za pomocą kwadracików itd. a będzie gitara ;)
klimczok_mk:
--- Cytat: R4TCH3T w 04 Grudnia 2013, 21:45:03 ---To wrzuć do testu i pokaż też zdjęcie z jakiego to lepiłeś aby mieć jakieś odwzorowanie rzeczywistości. :)
--- Koniec cytatu ---
W pierwszym poście jest link do zdjęć, z których była robiona tekstura.
up5358:
Gratuluję świetnych początków przy tworzeniu tekstur. Jestem pod sporym wrażeniem. Jednak pozwolę sobie wtrącić kilka uwag. Na zdjęciu zaznaczyłem kółkiem trzy fragmenty, które (patrząc już z daleka) wymagają drobnej korekty:
1. Źle zrobiony retusz czoła z łączącym go bokiem kabiny. Przyjrzyj się zdjęciom tego fragmentu zamieszczonym w paczce, jak to ma wyglądać. Wiem, że nie jest to łatwe ale da się osiągnąć bardzo zbliżony efekt. Jako pomoc otwórz sobie mapowanie 303e-321. To też "trapez" i spróbuj zrobić ten sam fragment w podobny sposób.
2. Boki czołownicy mają mieć taki sam odcień, jak bok kabiny maszynisty. U Ciebie widać różnice, które należy poprawić.
Odnośnie cieni na czołownicy to tak, jak pisał kolega @Szogun. Gdy już to zrobisz to śmiało wstaw do testu dodatków, a bardziej doświadczeni w tym fachu dokładnie obejrzą, napiszą co jeszcze poprawić.
Trzymam kciuki za powodzenie projektu ! ;)
AK2012:
--- Cytat: szogun w 04 Grudnia 2013, 21:47:16 ---Jeszcze trochę podszkolisz się z retuszowania, dodawania cieni, operowania detalami za pomocą kwadracików itd. a będzie gitara ;)
--- Koniec cytatu ---
Właśnie najwięcej problemów mam z retuszowaniem. Kiedyś miałem Photoshop'a i szło to ładnie, a w GIMP'ie jakoś nie mogę tego ogarnąć. :)
--- Cytuj ---Gratuluję świetnych początków przy tworzeniu tekstur. Jestem pod sporym wrażeniem. Jednak pozwolę sobie wtrącić kilka uwag. Na zdjęciu zaznaczyłem kółkiem trzy fragmenty, które (patrząc już z daleka) wymagają drobnej korekty:
1. Źle zrobiony retusz czoła z łączącym go bokiem kabiny. Przyjrzyj się zdjęciom tego fragmentu zamieszczonym w paczce, jak to ma wyglądać. Wiem, że nie jest to łatwe ale da się osiągnąć bardzo zbliżony efekt. Jako pomoc otwórz sobie mapowanie 303e-321. To też "trapez" i spróbuj zrobić ten sam fragment w podobny sposób.
2. Boki czołownicy mają mieć taki sam odcień, jak bok kabiny maszynisty. U Ciebie widać różnice, które należy poprawić.
Odnośnie cieni na czołownicy to tak, jak pisał kolega @Szogun. Gdy już to zrobisz to śmiało wstaw do testu dodatków, a bardziej doświadczeni w tym fachu dokładnie obejrzą, napiszą co jeszcze poprawić.
Trzymam kciuki za powodzenie projektu ! ;)
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za uwagi. :) Jeszcze dzisiaj to poprawię i wrzucę do testów. Punkt pierwszy już nawet poprawiłem, nie wiem tylko czy na lepsze.
:)
EDIT: błędy poprawione (chyba) i lokomotywa wysłana do testu. :)
EDIT2: Teksturę EP07-338'12 musiałem zacząć robić od nowa, bo tak naprawdę wszystko było ze sobą albo niedopasowane, albo źle złączone i wydaje mi się, że szybciej uda się zrobić coś porządnego od nowa, niż ciągle poprawiać. Na razie zrobiłem czoło oraz początek boku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej