Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Przełącznik świateł

<< < (3/4) > >>

Ryszard-san:

--- Cytat: loko w 28 Listopada 2013, 17:56:51 ---
--- Cytat: youBy w 27 Listopada 2013, 14:46:51 ---Czy przełącznik świateł zewnętrznych w którymkolwiek pojeździe pozwala na sterowanie światłami z tyłu (od strony drugiej kabiny)?

--- Koniec cytatu ---
Nie wspominając nowego taboru, to jeszcze na kilku dziewiątkach widziałem takowy bajer (jedna to była z tych co mają dopuszczenie na Czechy).

Zdanie kończymy kropką, pamiętaj o przecinkach. Poprawiłem.
Benek

--- Koniec cytatu ---

Żadna dziewiątka nie ma sterowania światłami w tylnej kabinie. Tylko te z 104Ec (szare pulpity) mają kontrolę załączonych (spalonych żarówek) świateł w obu kabinach.

jarząbek019:
Na jakiejś EU07 Cargo widziałem że z końcówek na manewrową się przełączyło w nieaktywnej kabinie.

djuzi:
EP09 mają sterowniki do świateł tylko aktywnej kabiny. W Zmodernizowanych EP09 (z szarym pulpitem)  dodatkowo jest podgląd ustawienia świateł z przodu i tyłu w obu kabinach, jednakże sterowanie ustawieniem możliwe tylko dla aktywnej kabiny.
EP07 zmodernizowane posiadają sterowanie świateł tylko dla aktywnych kabin, niektóre z podglądem stanu zapalenia świateł dla aktywnej kabiny.
EP08 mają klasyczne zapalanie każdej żarówki hebelkiem.
EU44 (Siemens) pozwalają na ustawienie świateł z komputera (wybór konkretnej opcji oświetlenia pojazdu) zarówno dla przodu i tyłu.

ST44-003:

--- Cytat: djuzi w 14 Lutego 2014, 11:12:00 ---EP07 zmodernizowane posiadają sterowanie świateł tylko dla aktywnych kabin, niektóre z podglądem stanu zapalenia świateł dla aktywnej kabiny.

--- Koniec cytatu ---

Masz mam nadzieję na myśli zmodernizowane EP07P a nie ex. Budynie? Bo ex. budynie mają standardowe przełączanie świateł z trzech pokręteł. Podobnie jak większość EU07/EP07 we flocie IC (hebelki/pokrętła).

djuzi:
Niektóre siódemki nie-budyniowe po naprawach rewizyjnych mają wstawione diody sygnalizujące stan zapalenia świateł dla aktywnej kabiny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej