Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Impulsator i Falotest

<< < (3/6) > >>

AtapiCl:
Tego typu? No chyba niezbyt.

(tak, czepiam się terminologii)

Ryszard-san:

--- Cytat: AtapiCl w 08 Października 2013, 19:55:55 ---Tego typu? No chyba niezbyt.

(tak, czepiam się terminologii)

--- Koniec cytatu ---

Zapomniałeś o czechach ;) też mają rozruch impulsowy na tyrystorach.

Zdanie kończymy kropką.
Benek

youBy:
Ewentualnie może być jeszcze turbojamnik SKMki.

Opracowałem algorytmy sterowania rozruchem w jednym i drugim przypadku. Jest to podstawowa kwestia. Pozostaje jeszcze dorobienie pracy zadajników oraz wyświetlaczy. Czy będą pojazdy do tego, to inna sprawa. Przykładowo EM10 przed modernizacją miała zróżnicowane naciski na wózki: na jednym było 40 ton, na drugim 32. No i oczywiście przydałby się jakiś model z kabiną.
  Dodano: 08 Października 2013, 20:52:16
--- Cytat: Ryszard-san w 08 Października 2013, 20:40:06 ---Zapomniałeś o czechach ;) też mają rozruch impulsowy na tyrystorach

--- Koniec cytatu ---
Sęk w tym, że czeska 163 ma silniki obcowzbudne (a nie szeregowe). Nie jest to problem nie do przeskoczenia, no ale zawsze to jakaś inność.

klimczok_mk:
Reasumując, bo już się pogubiłem, na jakie pojazdy @youBy zrobiłeś rozruch? Traxxa, eurosprintera też?
I wydaje mi się, że pewnie nie ruszymy z testami na lokomotywie dopóki nie będzie kabiny.

dymus:

--- Cytat: klimczok_mk w 08 Października 2013, 22:13:21 ---Reasumując, bo już się pogubiłem, na jakie pojazdy @youBy zrobiłeś rozruch? Traxxa, eurosprintera też?
I wydaje mi się, że pewnie nie ruszymy z testami na lokomotywie dopóki nie będzie kabiny.

--- Koniec cytatu ---
Żeby przetestować model rozruchu nowego systemu w MaSzynie nie będziesz na razie potrzebował wymodelowanej kabiny w 100%. Na testy nowego systemu rozruchu wystarczy prowizoryczna kabina, z ewentualnie niezbędnymi wskazaniami potrzebnymi do jazdy/testów. Wymodelowanie kabiny to sprawa prawie drugorzędna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej