Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Problem z 3dsem
Patrykos:
Nic nie zmieniałem, po prostu nie włączałem programu od pewnego czasu…ma ktoś jakiś pomysł?
RoboBatman:
--- Cytat: Patrykos w 22 Września 2013, 15:56:24 ---Nic nie zmieniałem, po prostu nie włączałem programu od pewnego czasu…ma ktoś jakiś pomysł?
--- Koniec cytatu ---
Nie wywala Ci czasami komunikatu o brakującym pliku? Zazwyczaj programy się nie uruchamiają jak im brakuje jakiś plików/ jakiegoś pliku (zbędne wykreślić).
hanys:
Podczas reinstalacji, w systemie zostają dane programu, jeżeli masz win7 to wejdź w następującą ścieżkę:
--- Cytuj ---C:\Users\Twoja_nazwa_komputera/użytkownika\AppData\Local
--- Koniec cytatu ---
oraz"
--- Cytuj ---C:\Users\Twoja_nazwa_komputera/użytkownika\AppData\Roaming
--- Koniec cytatu ---
po czym usuń foldery związane z Autodesk/3ds max/Backburner. Jak nie zadziała to może spróbuj inną wersję zainstalować? Nowszą bądź starszą.
muri:
Jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy: spróbuj odpalić ten program z poziomu konsoli - wtedy jak coś się wyrypie, to chociaż może na konsoli będziesz miał jakiś komunikat błędu. Liczę na to, że zobaczysz komunikat w stylu "programXXX.exe - nie odneleziono polecenia". Mogłoby to znaczyć, że w zmiennej systemowej %PATH% coś usunęło folder w którym jest ta aplikacja, a inna aplikacja wywołuje ją przez podanie tylko nazwy pliku (a nie pełnej ścieżki). Miałem taki przypadek, że kiepsko napisany instalator jakiegoś programu podmienił mi tą zmienną %PATH% na katalog w którym się zainstalował zamiast dopisać ten katalog na końcu listy w tej zmiennej.
Patrykos:
Nic do tej pory nie pomogło. :/ Sytuacja wygląda tak: 3dstudio max pokazuje się w procesach na dosłownie 3-4 sekundy, a potem znika. Co to może oznaczać?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej