Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Paczka roku 2013
darekocur:
Jakie są wymagania minimalne, a jakie optymalne dla paczki 2013?_Pytam, bo porównywałem paczkę 2011 i 2013, jest różnica, niektóre trasy tną, FPS spada poniżej 7. Tak mam np. przy zjeżdżaniu do Bałtyku Miasto._Posiadam kartę grafiki ATi 9550 128MB._To nie gry FPP, przecież nikt tylko dla samej maszyny nie będzie co roku modernizować swojej stacji roboczej._Procesor 2ghz pamięć półtorej gb.
Po co zaczynasz każde zdanie od nowej linii? Cały czas piszesz przecież na jeden temat. Pisz staranniej i stawiaj też przecinki.
adsim
Krzysiek626:
Co roku, piszesz. Przecież Twoja karta ma przynajmniej 5 lat, i na starcie (5 lat wstecz) też nie prezentowała wysokich parametrów. Niestety, pora wymienić ją na coś mocniejszego. Niestety w Twoim przypadku kartę można zmienić tylko na jakiś używany model na slot AGP. Tak czy inaczej, czeka Cię zmiana kompa. Minimum na paczkę z 2013 roku to procek przynajmniej pentium E5300 i dalej wzwyż (lub jego odpowiednik AMD), karta grafiki przynajmniej GF9500 i minimum 2GB pamięci ram.
joey:
--- Cytat: Krzysiek626 w 13 Września 2013, 12:13:20 ---Minimum na paczkę z 2013 roku to procek przynajmniej pentium E5300 i dalej wzwyż…
--- Koniec cytatu ---
Bez przesady, na E2180 (2GHz) Maszyna też zadziała bez problemu.
Tomaszek_Łódź:
@joey, a ile miałeś FPS-u na najbardziej wymagających sceneriach?
Kaczoros26:
@darekocur mam tę kartę i athlona 1.8Ghz, 1GB ram_i nie mam takich spadków na wymienionej przez Ciebie trasie. Drawinowo to się zgodzę. Kombinuj ze sterownikami karty. Ja używam omegi. Wyłącz może multisampling, w pliku eu07.ini Coś na_pewno masz nie tak, bo takich spadków na tej paczce nie doświadczam na żadnej trasie, prócz czasem Drawinowa.
Przed "i" nie stawiamy przecinka. Poza tym, chyba chodziło Ci o Drawinowo?
adsim
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej