Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Zdjęcia kabiny EP09 wersja przed modernizacją

(1/14) > >>

Sawi:
Zwracam się do was z uprzejmą prośbą o dostarczenie mi materiałów zdjęciowych owej kabiny. Są mi potrzebne do jej odświeżenia.

ST44-003:
@Sawi, kilka zdjęć tej kabiny jest już na forum w temacie z teksturami, konkretnie dla EP09-043. Teraz ze zrobieniem świeżych zdjęć będzie problem, bo jedyna taka kabina to EP09-046 (jeszcze). Jak dla mnie, to całkiem sprawne są te zdjęcia, powinieneś z tego dużo wyciągnąć.

MKUśniaki:
Zobaczę co da się zrobić z zaprzyjaźnionym maszynistą w IC. Kilka dni temu wysłałem mu zdjęcia z zaznaczonymi miejscami co ma gdzie mierzyć lecz to dotyczy tej zmodernizowanej. Tę starą też spróbujemy ogarnąć...

Sawi:
Dziękuje za odzew. @ST44-003 sprawdzę te zdjęcia. @MKUśniaki, którą konkretnie modernizacje masz na myśli?
EDIT:
Jeśli tą to jak najbardziej foć ile wlezie.
EDIT1:
Przejrzałem fotki i faktycznie coś z tego idzie wyciągnąć, tylko jest jeden problem. Z tego co widziałem 043 przeszła modernizacje. Tak więc tej specyficznej kabiny już nie ma. Dlatego robienie składaka kabinowego, moim zdaniem to średnio dobry pomysł. Najlepiej by było w tym przypadku sfocić tą jedyną, czyli 046 i zrobić z dedykowaną teksturą. Ale zapewne to może okazać się bardzo trudne, więc chyba jedynie pozostaje nam opcja składaka :(.

ST44-003:

--- Cytat: Sawi w 06 Września 2013, 17:26:40 ---Tak więc tej specyficznej kabiny już nie ma. Dlatego robienie składaka kabinowego, moim zdaniem to średnio dobry pomysł. Najlepiej by było w tym przypadku sfocić tą jedyną, czyli 046 i zrobić z dedykowaną teksturą. Ale zapewne to może okazać się bardzo trudne, więc chyba jedynie pozostaje nam opcja składaka :(.

--- Koniec cytatu ---
Robienie kabiny dedykowanej jest stosunkowo proste, tylko trzeba się trochę namęczyć nad detalami (bo kwestia samych tekstur do zrobienia jest prosta). Niemniej, wiem ile czasu trzeba włożyć w robienie takiej kabiny, jeśli się chce żeby wyszła tak jak oryginalnie była zrobiona. Dlatego myślę że składak to dobre rozwiązanie, szeczególnie że Dziewiątki za bardzo się kabinowo od siebie nie różniły.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej