Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Tekstura *.gif
LHS_ST40S:
--- Cytat: youBy w 15 Czerwca 2013, 12:02:31 ---ważniejsze jest obciążenie
--- Koniec cytatu ---
Mające związek z prądem generatora, tylko w sumie takie uzależnienie trzeba zmodyfikować aby na biegu jałowym silnika też był jakiś dym - niewielki ale żeby był w ogóle. Nie wiem czy obecnie da się inaczej zdefiniować pośrednio obciążenie.
youBy:
--- Cytat: LHS_ST40S w 15 Czerwca 2013, 13:02:15 ---Mające związek z prądem generatora…
--- Koniec cytatu ---
i napięciem (czyli mocą pobieraną) porównanym z maksymalną dostępną mocą silnika spalinowego przy chwilowej prędkości obrotowej. Mam wrażenie, że znowu wracamy do dawki paliwa.
Tyrystor:
Jeżeli ktoś już na siłę próbuje zrobić dym w spalinówkach to bez danych na temat ile tego wydostaje się z komina, można na chwilę obecną zrobić stałą wartość dla każdego pojazdu.
pol102:
Spoko :) Protezy są świetne. Potem trzeba lat na wyprostowanie takich szczególików.
adamst:
--- Cytat: youBy w 15 Czerwca 2013, 13:08:41 ---
--- Cytat: LHS_ST40S w 15 Czerwca 2013, 13:02:15 ---Mające związek z prądem generatora…
--- Koniec cytatu ---
i napięciem (czyli mocą pobieraną) porównanym z maksymalną dostępną mocą silnika spalinowego przy chwilowej prędkości obrotowej. Mam wrażenie, że znowu wracamy do dawki paliwa.
--- Koniec cytatu ---
Poniekąd tak. Ale, skoro dawka paliwa w obecnym algorytmie bezpośrednio nie występuje, to dysponując informacjami o chwilowym obciążeniu i o mocy znamionowej można by pokusić się o coś takiego:
- mamy jakiś bazowy niewielki poziom dymienia na biegu jałowym. I teraz modyfikujemy go przez trzy czynniki - w kolejności od najmniej znaczącego, do najbardziej - obroty, obciążenie, oraz stosunek mocy chwilowej do mocy znamionowej dla danych obrotów. Przy odpowiednim dobraniu współczynników powinno być nieźle. Pierwsze dwa nie powinny być zbyt duże, bo prawidłowo utrzymany silnik nawet pod obciążeniem, o ile nie jest przekraczana moc znamionowa, nie będzie mocno dymił. Największe dymienie pojawia się w trakcie zwiększania obrotów pod obciążeniem, bo wtedy regulator musi zwiększyć dawkę paliwa i układ nie pracuje w optymalnych warunkach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej