Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Peron jako road - zmienna szerokość
_KAT_:
Hmm, nie do końca zrozumiałem pytanie. Chodzi w ogóle o możliwość nadania dowolnej szerokości (na początku/końcu/środku itd), czy o jej ewentualną zmianę po zbudowaniu kształtu? Jeśli o to pierwsze to tak, jeśli drugie to nie.
MasterYoda:
Co do konstruowania samej bryły peronu są narzędzia w 3ds-ie za pomocą których możesz nadać bryle dowolny kształt. Moje pytanie dotyczyło tego, czy przy tworzeniu chcesz dodać opcję żeby Twój peron był uniwersalny np. ktoś potrzebuje szerszy inny węższy i za pomocą wpisu może dowolny rozmiar temu peronowi nadać. :)
_KAT_:
A wiąże się to z dużymi utrudnieniami? Jak jest to kwestia paru kliknięć, to czemu nie.
Potrzebuję tylko wiedzieć od czego zacząć. Czy wyrzeźbić taki peron w boxie, robić go jako road, czy wyrysować kształt za pomocą splines? Jakich moderatorów/narzędzi użyć do zrobienia takich łuków widocznych na screenie?
Benek
MasterYoda:
I tu się zaczynają schody, bo ja w 3dsie jestem tylko w podstawach obeznany, a każdy kto potrafi coś sensownego ukleić jest zajęty i nie za bardzo ma czas na "ticzerowanie" ;)
Proszę powstawiać przecinki.
Benek
_KAT_:
Ja broń boże nie potrzebuję prywatnych zajęć na pw z tematyki tworzenia pokopanych peronów :) Wystarczy mi czyjaś odpowiedź na te dwa pytania i sam będę starał się dojść do tego :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej