Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Edytor scenerii

<< < (6/8) > >>

youBy:

--- Cytat: AtapiCl w 14 Maja 2013, 14:36:17 ---Bo bez tego projekt umrze śmiercią naturalną. Już umiera. I taka jest prawda. Projekt ten stoi w miejscu (o ile się nie cofa). A prawdziwy świat idzie naprzód, rozwija się.

--- Koniec cytatu ---
Dlaczego przesądzasz przyszłość całości tylko i wyłącznie na podstawie jednego aspektu (w tym wypadku scenerii)? Przecież powstają nowe modele pojazdów, tekstury i nowe scenariusze.

--- Cytat: AtapiCl w 14 Maja 2013, 14:36:17 ---Ludzie chcieliby zobaczyć i pojechać czymś, co jeździ już od dawna na polskich torach. Nie żadną tam siódemką czy starym kiblem. O tym właśnie mówię. I chcieliby też pojeździć po czymś nowym.

--- Koniec cytatu ---
„Jaki target, taki feedback.” Każdy wkłada od siebie to, w czym jest dobry, w czym może się realizować i sprawia mu to przyjemność. Sprawia to, że grupa docelowa jest określana przez aktualnie rozwijane (rozwinięte) elementy. Jeśli będzie się chciało sprzedać to innym, do których to nie jest skierowane, odbiór nie będzie właściwy. Co więcej, jeśli symulator będzie promowany tylko i wyłącznie wśród odbiorców, będzie powiększać się grono odbiorców. Jeśli będzie przedstawiany w miejscach, w których można uzyskać wsparcie merytoryczne, będzie rosnąć ilość współpracowników.

--- Cytat: AtapiCl w 14 Maja 2013, 14:36:17 ---trzeba też upraszczać ile się da i nie nastawiać się, że zrobimy każdy szczególik tak samo jak w realu. Bo nigdy tego się nie zrobi.

--- Koniec cytatu ---
Tutaj się akurat zgodzę. Trzeba też być świadomym tych uproszczeń i umieć uzasadnić swoją decyzję.

AtapiCl:

--- Cytat: youBy w 14 Maja 2013, 16:17:10 ---Dlaczego przesądzasz przyszłość całości tylko i wyłącznie na podstawie jednego aspektu (w tym wypadku scenerii)? Przecież powstają nowe modele pojazdów, tekstury i nowe scenariusze.

--- Koniec cytatu ---

Wczytaj się. Bo nie tylko.

youBy:
Chodziło mi o zwrócenie uwagi, że pewien czas temu było popularne stwierdzenie, że symulator się rozwija, ponieważ było dużo nowych modeli/tekstur/scenerii. Zasadnicza część (fizyka ruchu) pozostawała na tym samym poziomie. Osobiście uważam, że obecnie tabor już lepiej wygląda niż jeździ. Chciałbym, żeby złożoność modelu matematycznego chociaż w połowie rozwinęła się tak bardzo jak grafika. Nie oznacza to, że należy powiedzieć „nie robimy nowych modeli i proszę przestać robić tekstury”, bo każdy robi według własnych możliwości. Sęk w tym, że np. na profilu FB jest mnóstwo screenów pokazujących, jak ładnie wygląda MaSzyna, natomiast są szczątkowe informacje o tym, jak dobrze jeździ. Bo faktycznie ładniej wygląda niż jeździ, bo to nie jest ważne, bo wygląd się zmienia, a ruch już nie?

AtapiCl:

--- Cytat: youBy w 14 Maja 2013, 16:37:19 ---Chodziło mi o zwrócenie uwagi, że pewien czas temu było popularne stwierdzenie, że symulator się rozwija, ponieważ było dużo nowych modeli/tekstur/scenerii.

--- Koniec cytatu ---

To nie było moje stwierdzenie. Ja akurat swojego przekonania nie zmieniłem. Moja prywatna opinia jako wieloletniego już wyjadacza, który wie jakie są możliwości Maszyny na daną chwilę jest taka, że jest ona "nieatrakcyjna". I myślę że wiele osób, które w jakiś sposób zjadły na niej zęby, widzą teraz jej braki i sądzą podobnie. Świeży człowiek przychodzi, bada, grzebie... Próbuje odkryć nowe funkcje. Okazuje się, że tego nie ma, tamto nie działa, na to trzeba czekać lata, a o tamtym słuch zaginął. Taka rzeczywistość.

youBy:
Jeśli patrzeć na sam symulator, to faktycznie są braki w różnych miejscach. Tylko że właśnie chodzi o to, żeby je uzupełniać. Nie ma czegoś, co by się przydało? No to zajmuję się tym. To jest właśnie piękne w tym przedsięwzięciu, że daje wiele możliwości. Nie byłbym tu, gdzie teraz jestem, bez MaSzyny. To przez nią zdobyłem umiejętności i wiedzę, nawiązałem kontakt z wieloma osobami, które mają do opowiedzenia ciekawe historie. Gdybym podszedł do tego na zasadzie „Łeeee, nie ma spalinówek i nie można przeładować hamulca. Słaby ten program, idę dalej.”, to na pewno moje życie potoczyłoby się inaczej. To właśnie społeczność, osoby, z którymi mogę pogadać również na różne tematy pozasymulatorowe, sprawiają, że nad tym ciągle pracuję i chcę, żeby była atrakcyjna.
Też bym się kiedyś przejechał jakąś nowoczesną lokotywą, tylko że wolę najpierw mieć zrobione solidne podstawy, które będą to umożliwiać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej