Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Całkowo

(1/38) > >>

slimson:
Witam
W ramach zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia pragne wyjawic sie z nikad z kilkoma screenami trasy ktora tworze razem z kolega Adamem.
Projekt pojawil sie w ramach zabicia czasu na "interesujacych" wykladach. Ostrzegam wszystkich drutomaniakow ze jest i bedzie to trasa lokalna, NIEzelektryfikowana, wiec kazde glosy o postawienie slupow beda ignorowane :)
I rowniez ladnie prosze o niepoganianie nas w pracy, bo moze to spowodowac efekt odwrotny do zamierzonego.

Skladam serdeczne podziekowania dla Mateusza za wszelka pomoc techniczna i intelektualna.
http://gd.pnth.net/calkowo/

Zycze wszsytkich Szczesliwych Milych i Snieznych Swiat Bozego Narodzenia.
Pozdrawiam

bartekmk:
Jestem pod dużym wrażeniem

ST44:
Gratuluję pomysłu! Patrząc po screenach traska będzie bardzo ciekawa. Wreszcie ktoś zrobił jakąś lokalną trasę z kształtkami, zarośniętym torowiskiem, zamkniętymi stacjami i ograniczeniami. Klimatu dodają te słupy telegraficzne przy torach. Dało by radę jakieś druty na nich powiesić? Wtedy by to lepiej wyglądało. Ta SU45 z ryflakiem to super pomysł, chociaż jak na tak lokalną linię lepiej pasowała by SP42 :) Ale taki skład (wielki lok z jednym wagonem) świetnie odwzorowuje realnia PKP :) Poza tym naprawdę miłym akcentem jest gagarin z cysternami, z którym ganz się krzyżuje na którejś ze stacji. Zastanawiam się tylko czy trasa będzie płynnie działać przy zastosowaniu składów prowadzonych przez AI?

Traska będzie super. Nie mogę się doczekać kiedy się ukaże. Dużo zostało jeszcze do zrobienia?

adampkp:
Hej!

Właściwie Jarek (vel Slimson - główny wykonawca trasy; bez Niego nic by nie powstało) powiedział, co najważniejsze, ja dodam trochę informacji o linii.

Trasa Macierzewo - Wiliś - Jarkawki ma być wiernym oddaniem klimatów polskiej kolei lokalnej, utrzymanej w stylistyce Warmii i Mazur oraz Pomorza. Stąd oczywiście brak trakcji elektrycznej i pojawienie się słupów linii teletechnicznej (drutów telefonicznych raczej nie będzie - za duzo przy tym męczenia się). Wiem, wiem, do jeżdżenia z pojazdów trakcji spalinowej nadaje się tylko SN61. Ale cóż, miejmy nadzieję, że klimat zrekompensuje braki taborowe...

Będziemy jechać wśród lasów, jezior, po mostach, na długich i krętych nasypach oraz w wykopach. Na trasie znajdzie znajdą się 4 stacje oraz 10 przystanków (jeśli dobrze liczę). Planowane (i testowane) są krzyżowania pociągów. Kilka fragmentów trasy oparte zostanie (bądź zostało) na odcinkach autentycznych (Klewki, Borkowo, piękny nasyp na linii Szczytno - Biskupiec), oczywiście z mniejszym bądź większym powodzeniem... ;)

Na jednym ze screenów widać SU45 z "ryflakiem", podążającą obok unieważnionych semaforów. To łącznica wojskowa, od sporego czasu nieużywana, lecz nadal istniejąca i przejezdna.

Pojawią się jeszcze inne typowo polskie motywy, jak choćby przesmyk między jeziorami i... więcej nie powiem! :)

Planowana długosć linii: około 45-50 km. Prędkość szlakowa 70 km/h, od Wilisia 30 km/h. :)

Przyłączam się do gorących podziękowań dla Mateusza, a także do życzeń dla Was wszystkich. Wesołych Świąt!!!

Pozdrawiam!

PS: Oczywście wszelka pomoc, zwłaszcza w kwestii modeli budynków kolejowych i tekstur, mile widzana...

ST44:
A ilu FPS można się spodziewać? Będzie można płynnie pojeździć?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej