Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Nieopuszczenie pantografu
czakulec1825:
--- Cytat: MKuba w 17 Lutego 2013, 20:28:28 ---Nigdy nie spotkałem się z nakazem spuszczenia pantografu. Czy ktoś z was wie może coś więcej na ten temat? Czy zdarzają się takie przypadki w MaSzynie?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: macius5991 w 05 Lutego 2013, 01:11:40 ---Ja nie jestem w stanie znaleźć ani jednego. Jedyny mi znany jest w Bałtyku (szlak Bałtyk Główny - Bałtyk Miasto).
--- Koniec cytatu ---
PanMechanik:
Ja zaś chcę zapytać (nie zakładając nowego tematu) czym grozi spadnięcie zerwanego przez pantograf drutu trakcyjnego na dach wagonu pasażerskiego? Wiem, że lokomotywa posiada odgromniki i masę zabezpieczeń, które chronią oprzyrządowanie w przedziale maszynowym, ale jak to jest w przypadku wagonu pełnego podróżnych? Czy jest jakieś zabezpieczenie w podstacji, które odcina dopływ prądu do danego odcinka w momencie zerwania sieci? Jak to wygląda w praktyce? Czy pasażerowie są bezpieczni?
AtapiCl:
Na podstacji tez sa wylaczniki szybkie. Poza tym pasazerowie w wagonie jako metalowej puszce sa bezpieczni.
MichałŁ:
Pudło wagonu jest połączone jest z szynami więc drut który opadnie powoduje zwarcie i wyłączenie zasilania w podstacji. Dlatego kontroluje się stan linek łączących ostoję z ramą wózka i dalej z maźnicami, kontroluje się też rezystancje przejścia miedzy pudłem a szynami żeby być pewnym że rezystacja jest na tyle mała żeby podczas zwarcia zadziałały zabezpieczenia w podstacji.
Tolein:
Plus klatka Faradaya. Rzuć okiem na odcinek Top Gear, w którym strzelali piorunem w samochód (Z Hammondem bodaj w środku).
--- Cytat: selsyn w 14 Lutego 2013, 12:52:23 ---Również ułożenie drutu w przestrzeni może powodować zsunięcie się pantografu, a wtedy zostanie on połamany. Do przejrzenia są wszystkie łuki, zwłaszcza z przechyłkami.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawy temat to jest, bo jak ktoś już gdzieś rozważał (w formie eksperymentu logicznego), nie wystarczy nawet samo zapewnienie, że przewody znajdują się w odpowiedniej skrajni, co więcej na łukach z przechyłką (na tych bez być może również - należałoby przeanalizować dokładniej trajektorie ruchu pudła/odbieraka) przewód jezdny musi być odpowiednio wyprofilowany, w innym przypadku oddziaływanie na linii odbierak-drut mogłoby być zbyt silne/gwałtowne, co również prowadzi do zerwania przewodu, jeśli nie całej sieci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej