Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Własna misja - Train player not exit
MaciejM:
Albo nadać odpowiednią nazwę Twojemu torowi.
Sawi:
--- Cytat: popatrz w 28 Grudnia 2012, 00:18:34 ---wpisy kibla miał dobre (konwencja Sawiego). Nie znam tych ustaleń o których Pietras pisał, na podstawie których trzeba stosować tą konwencję... może chodzi o normalizację nazewnictwa Nieważne-jak ma tak być to niech zostanie EN57-1051ra, EN57-1051s i EN57-1051rb.
--- Koniec cytatu ---
Pisałem już o tym w WBT czemu tak się tego uczepiłem. Otóż swego czasu w WPC była dyskusja na temat nazewnictwa i stanęło na tym, żeby było ono takie jak w rzeczywistości, czyli np dla EZT EN57-793rb itd. Czyli dokładnie chodzi o normalizację tego nazewnictwa :). I proszę się tego trzymać.
klimczok_mk:
--- Cytat: MKUśniaki w 27 Grudnia 2012, 23:11:22 ---
--- Kod: ---trainset rozklad [u]n1718[/u] 0.0 0.0
//$o Bla bla.
node -1 0 EP09-016 dynamic PKP\EP09_V1 104e-016 104e_3 0 headdriver 3 0 enddynamic
endtrainset
--- Koniec kodu ---
Jest przypisane do toru n1718.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: macius5991 w 27 Grudnia 2012, 23:21:01 ---Wszystko jest przypisane, podmień wpis tego kibelka i sprawdź :)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: popatrz w 27 Grudnia 2012, 23:48:14 ---Twój log.txt:
--- Cytuj ---Track does not exist ""
Scene parse error near node
--- Koniec cytatu ---
Nie ma więc tego toru.
--- Koniec cytatu ---
Nie było by tak rozwiązłego wątku jak byś posłuchał tego co ci napisałem w drugim poście.
--- Cytat: klimczok_mk w 27 Grudnia 2012, 23:07:56 ---To jest plik .scn a nie .scm co dałeś.
Pewnie nie przypisałeś loka do konkretnego toru.
--- Koniec cytatu ---
SKP:
Jest taka dziwna "moda" na eksportowanie scenerii do RSF i korzystanie z edytora jako podglądu. Podczas takiego eksportu Rainsted zmienia nazwy torów i stąd to zamieszanie. Nie skłamię, jeśli powiem, że od kiedy jestem na tym forum, już 5 osób miało z tym problem.
Był nawet wątek na forum, w którym ktoś miał taki sam problem i wszystko dokładnie wyjaśniono, jednak nie wiem z jakiego powodu autor założył go w Wydziale Betatseterów i przez to tematy się dublują. Należy korzystać z podglądu terenu na zakładce Debugger, przycisk Podgląd terenu (to nie jest edytor). Tak było też w Twoim przypadku, zgadłem?
MKUśniaki:
Tak było. Tylko jak wejde w podglad to mam samo zielone pole. Co trzeba pryestawic?
EDIT: teren jest. Dzieki!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej