Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Propozycja odnośnie radia

<< < (14/18) > >>

EU07-457:

--- Cytat: "mw158979" ---Jesli zas **** eteru, albo bywasz w lokomotywach to moze przy okazji podziel sie tym co tam slychac - jakie komunikaty leca (ze szczegolami, np okreslenie nadawcy, adresata itp).
--- Koniec cytatu ---

Np.: jedziemy i widzimy z oddali semafor na "stój", wywołujemy przez radio (nie rozmową lecz dźwiękiem modulowanym - słychać takie jakby pstryknięcie), po czym: (dyżurna do mechanika) mechanik 54204...
(mechanik) na odbiorze....
(dyżurna) mechaniku, jedziemy na "Sz", zaraz podaję....
(mechanik) dzięki....

Inny przykład: wjeżdżamy do Poznania, rozmowa mechanika z dyspozytorem:
(mechanik) dyspozytor na punkcie...
(dyspozytor) tak...słucham dyspozytor
(mechanik) siodemka 016 z osobowego z Bydgoszczy. PK wczoraj o 9.00 rano. Jedziemy z powrotem czy odstawiamy?
(dyspozytor) jedziemy dalej...
(mechanik) dzięki...

hejnal:
Moim zdanie te opcje z radiem są dobre do multiplayer. Trzeba było by też zasymulować nastawnie...

slimson:
Ja sobie pozwole odgrzac ten temat.
Prosze na mnie nie najezdzac bo to tylko propozycja.
Czy niedaloby sie zrobic dodatkowego wpisu w plikach taboru, ze okresla sie wspolrzedna kabiny w ktorej jest zrodlo dzwieku. A jadac na trasie i wyzwalajac odpowiednie eventy bedzie odtwarzal wybrany dzwiek w wybranej kabinie. To by rozwiazalo problem niedoslyszenie gwizka/komunikatu jak stoimi za daleko od zrodla na stacji.
Wiem ze trzeba byloby juz grzebac w kodzie, ale efekt bombowy.
Pozdrawiam

Wojtek M:

--- Cytat: "Szymon" ---No właśnie w tym problem ze nie mam radiostacji ani tez za bardzo dostępu do lokomotyw.
--- Koniec cytatu ---

Witam

Teraz dopiero przeglądnołem ten wątek. Jak ktoś będzie chciał takie dźwięki jak nagrałem Wingerowi to dajcie znać. Tylko jeden warunek. DOKŁADNIE (!!) rozpiszcie dialogi. Mam możliwość pożyczenia radia od mojego klubowego kolegi Andrzeka Bożka i można z ich pomocą prowadzić dialog. Któś tu pisał o echu, to bez sensu. Specjalnie radio i kamerę chowałem do szafy, żeby echa nie było.
Druga sprawa to dialogi maszynistów z poc. towarowych na trasie Wingera. Winger dasz je też czy może nagrać Ci coś nowego? Tam był fajny motyw z miłośnikami kolei ;)
Trzecia sprawa, stałem się szczęśliwym posiadaczem radia i od tygodnia słucham co i jak mówią. Nie jest problemem rozpisanie dialogu, trzeba go jeszcze "zmodyfikować" tak, żeby był dialogiem kolejowym :)
Szymon podeślij mi te Twoje dialogi, kuknę co nagrałeś. djmorda@tenbit.pl tu je prześlij.

Wojtek M:

--- Cytat: "Wojtek M" ---[
Szymon podeślij mi te Twoje dialogi, kuknę co nagrałeś. djmorda@tenbit.pl tu je prześlij.
--- Koniec cytatu ---

Szymon nadal nic nie widzę u siebie na poczcie. Podeślij mi te pliki, chętnie posłucham. Mam nasłuch na skale 1:1, przez 24 godzinki i już wiem co i jak mówić.  Niektóre teksty są ciekawe :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej