Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
DĽwięk Silnika SU45
(1/1)
Tyrystor:
Składam zamówienie na dĽwięki silnika lokomotyw SU45. DĽwięki powinny być nagrane z kabiny.
UAZownik:
Skontaktuj się z Gryszaqiem z forum PTT, on aktualnie pracuje nad dĽwiękami do maszynowej kabiny w TRS'ie. Powinien mieć już jaki¶ materiał, pokazywał co¶ na forum.
adamst:
No, dĽwięki od Gryszaqa s± fajne, tylko obecne exe raczej nie pozwoli ich wykorzystać - w TRS mamy porobione dĽwięki dla każdej pozycji, plus przej¶cia pomiędzy nimi, do tego oczywi¶cie rozruch i gaszenie. Natomiast, jak weĽmie się jeden, i zrobi tylko modulację szybko¶ci odtwarzania, to będzie lipa :-(. W tej chwili dĽwięki w "mojej" wersji SU45 (tzn. przeze mnie skryptowanej) s± zrobione następuj±co:
- wyżej wymieniony dĽwięk silnika
- podpięty modulowany dĽwięk silników trakcyjnych (analogicznie jak w elektrowozach w MaSzynie)
- do tego jako osobno sterowana warstwa dĽwięk wentylatorów.
Natomiast my¶lę, że istotnie nie będzie żadnego problemu z udostępnieniem tych sampli ku rozwojowi MaSzyny.
Tyrystor:
--- Cytat: adamst w 16 Grudnia 2012, 23:19:34 ---No, dĽwięki od Gryszaqa s± fajne, tylko obecne exe raczej nie pozwoli ich wykorzystać - w TRS mamy porobione dĽwięki dla każdej pozycji, plus przej¶cia pomiędzy nimi, do tego oczywi¶cie rozruch i gaszenie. Natomiast, jak weĽmie się jeden, i zrobi tylko modulację szybko¶ci odtwarzania, to będzie lipa :-(. W tej chwili dĽwięki w "mojej" wersji SU45 (tzn. przeze mnie skryptowanej) s± zrobione następuj±co:
- wyżej wymieniony dĽwięk silnika
- podpięty modulowany dĽwięk silników trakcyjnych (analogicznie jak w elektrowozach w MaSzynie)
- do tego jako osobno sterowana warstwa dĽwięk wentylatorów.
Natomiast my¶lę, że istotnie nie będzie żadnego problemu z udostępnieniem tych sampli ku rozwojowi MaSzyny.
--- Koniec cytatu ---
W sumie zrobiłbym, aby było. Tak jak mówisz że EXE nie pozwala to przynajmniej na prowizorkę to zrobię.
Nawigacja
IdĽ do wersji pełnej