Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pytanie dotyczące rozkładów jazdy.

<< < (2/3) > >>

MasterYoda:
O strukturze wiem oraz o tym że w PDF to tylko dla pociągu sterowanego. Chodzi mi o to że jeśli podczas jednego scenariusza jadę jednym składem później manewry zabieram inny skład na którejś z kolei stacji urwanie jazda na którąś z kolei stacje luzem manewry zabranie składu. I chodzi mi o to jak to zrobić żeby te trzy rozkłady (bo to już ustaliliśmy że trzeba każdy z osobna) można było wyświetlić podczas symulacji w podglądzie rozkładu. Mniemam że jedyną opcją jest połączenie trzech rozkładów w jeden (ale czy to jest możliwe?).

Ra:
Rozkłady w TXT (ja tego nie wymyśliłem - było od początku, tylko nie działało) mają 4 cele:
1. Zatrzymywanie AI przy peronie, a nie przed semaforem.
2. Odjazd AI o wskazanej godzinie, a dla prowadzonego ręcznie składu będzie możliwa symulacja kierownika, który poda odjazd.
3. Utrzymywanie prędkości rozkładowej pomiędzy posterunkami, jeśli jest mniejsza od drogowej.
4. Pomoc/informacja dla użytkownika, na których przystankach ma się zatrzymać.

Zasadniczo do jazdy manewrowej rozkład nie jest potrzebny. Chyba że chodzi o podstawienie rozkładu na peron, wtedy jednopozycyjny rozkład jest najprostszym i najpewniejszym sposobem na zatrzymanie AI w odpowiednim miejscu. Rozkład stworzony dla składu prowadzonego przez użytkownika pozwala też przetestować, czy sceneria prawidłowo działa.

matek123:
Przyłączę się do tematu. Obciążenie lokomotywy to jest masa samych wagonów, czy wagonów i lokomotywy?

Tyrystor:
Obciążenie lokomotywy - Obciążenie (czyli inaczej) masa ładunku ciągniętego/pchanego przez lokomotywę. Wchodzą w to ładunki brutto i tara.

youBy:
Brutto zawiera tarę!

W rozkładzie jazdy podaje się obciążenie lokomotywy jako zamówioną masę pojazdów bez lokomotywy czynnej. Piszę pojazdów, ponieważ w ramach tej wielkości wliczają się wagony, masa ładunku oraz lokomotywy przesyłane na zimno. Gdzieś na stronach PLK powiny być typowe widełki opłat.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej