Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt ST43 (060Da)
EU40:
Nie obraź się Patrykosiu, nigdy nie byłem w kabinie ST43, ale jeżeli wygląda tak w rzeczywistości, to.. zaczynam mieć odruchy wymiotne. Może jakieś PKP-owskie zasłonki, bo wszędzie same niedomalowania i blacha. Jak można pracować w takich warunkach?
Patrykos:
--- Cytat: EU40 w 27 Września 2012, 21:38:03 ---Nie obraź się Patrykosiu,
--- Koniec cytatu ---
Za takie zmiękczenie to dziesiątka różańca w intencji Matki Bożej Rumuńskiej.
Wracając do tematu zobacz jak ST43-170 wygląda z zewnątrz. ;-)
Wilu:
Patryk jeśli tylko się pojawi w moich rejonach ( a o to jest bardzo trudno) to obfocę. @EU40 panie toż to uroki serii ST43 widać, że po prostu nie czujesz klimatu i sądząc choćby po nicku jesteś stworzony do sterowania nowoczesnymi gałeczkami :) Dla przykładu fotka z okropnej kabiny: http://www.st43.pl/4galery/details.php?image_id=57&mode=search&sessionid=20048d64c0eff4a0cd8e6eaf63d80b24&sessionid=20048d64c0eff4a0cd8e6eaf63d80b24. A co do ST43-170 gdyby usłyszał jej piękną "amerykańską" syrenę to zaraz odechciałoby mu się nieudolnego pipania traxów, ET22-20xx czy innego nowoczesnego badziewia... :)
Tyrystor:
Ja mam pytanie odnośnie ST43. Na PKP jeżdżą 2 wersje ST43 i gdzieś usłyszałem że jedna wersja ma coś tam wydłużonego, bardziej pochylone czoło czy jakoś tak. Co to właściwe za różnice są?
EU40:
Po prostu Wilu nie lubię jak mnie doopa boli i tyle. 170 jest wyblakła z zewnątrz, ale wcale do najgorszych nie należy. Jeździłem na ST43 w MSTS-ie na rumuńskiej wersji i przyznam, że wcale tak źle nie było.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej