Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Elementy dekoracji scenerii
PanMechanik:
Witam serdecznie. Postanowiłem spróbować swoich sił w tworzeniu elementów dekoracyjnych, które będzie można wstawiać w scenerię. Na pierwszy ogień poszła tablica "Miejsce sprawdzania paliwa". Poniżej screeny.
Jednak nie obeszło się bez problemów, otóż - na screenie trzecim ująłem tył tablicy. I tutaj pytanie, w jaki sposób nałożyć teksturę na tylną część tablicy? Jak nakładam "normalnym sposobem" to zmienia mi teksturę przodu tablicy. Czy problem leży tutaj, że usunąłem tylną powierzchnię boxa i próbuję nałożyć dwie tekstury na jedną powierzchnię? Jak to rozwiązać?
joey:
Zaznacz tę ścianę i wybierz detach i potem nałóż na to odpowiednią teksturę.
Rozi:
--- Cytat: joey w 04 Września 2012, 15:05:35 ---Zaznacz tę ścianę i wybierz detach i potem nałóż na to odpowiednią teksturę.
--- Koniec cytatu ---
Nie za bardzo. Mamy wtedy kolejny submodel. Edytujesz model do editable poly, na panelu z prawej włączasz zaznaczanie płaszczyzn. Zaznaczasz tylną ścianę i wybierasz z listy modyfikator Unwrap UVW i mapujesz.
klimczok_mk:
Zrób lepiej tą tabliczkę z dwóch plane, bo tak jak robisz z boxa to będziesz miał na bocznych ścinach niepotrzebne trójkąty.
szlaban:
Jeśli jesteś zainteresowany zdjęciami innych znaków mogę się w łikend przejechać na stację, tam trochę stoi ich koło nastawni i zdjęcia porobić.
@Szlaban jest to ostatnie ostrzeżenie byś się poprawił. Korespondowałem z Tobą wczoraj, obiecywałeś poprawę. Póki co jej nie widać. Popraw ten post, powstawiaj przecinki i kropki.
Rozi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej