Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Katalog modeli statycznych - poszukiwane osoby do współpracy
pol102:
I ja pytam: Jakim cudem takie modele wciąż trzymamy? Jakim? Stare siódemki poszły razem z gags'ami pod palnik ale budynki wyglądające jak z średniowiecznego malowidła i zwymiarowane okiem zostały. Sentyment? Jeśli tak, to dość wybiórczy.
MaciejM:
--- Cytuj ---OPIS: p.odst. Kraków Łobzów, autor: mczapkie
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---...porobić im screeny oraz określić położenie względem osi "helpera" w 3ds'ie.
--- Koniec cytatu ---
Czyli przykładowo "przód budynku oś Y". To również jest ważne.
--- Cytuj ---I ja pytam: Jakim cudem takie modele wciąż trzymamy? Jakim? Stare siódemki poszły razem z gags'ami pod palnik ale budynki wyglądające jak z średniowiecznego malowidła i zwymiarowane okiem zostały. Sentyment? Jeśli tak, to dość wybiórczy.
--- Koniec cytatu ---
Nie jest to temat do takich rozmów. Możesz pomóc z katalogowaniem, wtedy lista zostanie upubliczniona i (skoro tak Ci to przeszkadza) można będzie od nowa wymodelować te obiekty, nie zmieniając plików scenerii. Podmieniłoby się po prostu linijkę dot. modelu w pliku *.inc. Przystosowanie wszystkich scenerii do nowej zawartości /scenery to dość odległe plany. Jak już pisałem, na początek trzeba to wszystko skatalogować.
pol102:
Zgłoś się do mnie jutro bądź po jutrze po narzędzie, które Ci ułatwi tę zabawę.
klimczok_mk:
Zgadzam się @pol102 a zarazem skąd tyle modeli wziąć co jest teraz. Na razie baza infrastruktury jest uboga.
To jak @macius5991 robimy te katalogowanie dalej czy nie?
Tolein:
Wiem, że temat nie o tym, ale taka drobna sugestia - jeśli ktoś klepie model domku czy innego obiektu typowo "dekoracyjnego", to może ustandaryzować to jakoś w zakresie teksturowania modelu, tak żeby różne modele np. domków mogły korzystać z tej samej tekstury. Dzięki temu zamiast przykładowych 20 domków (20 modeli i 20 tekstur) dostajemy 400 kombinacji domków (20 modeli x 20 tekstur). Wizualna strona dużo na tym nie ucierpi, bo i tak elewacje, dachy, płoty i bramy mają w miarę ustandaryzowane kolory. Z innymi "dekoracyjami" można chyba podobnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej