Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
trasy nocne w PC 2011(2012)
popatrz:
prosty sposób (tymczasowy) zmiany pogody/nieba opisany jest też w readme.html http://www.eu07.pl/pliki/readme.html#5,5
Sawi:
--- Cytat: karolmaszynista w 25 Sierpnia 2012, 18:51:28 ---a nie ma realistycznego oświetlenia kabiny(owszem, mierników jest, a to najważniejsze) i torów(np. pobliskie lampy przydrożne).
Generalnie wolę dzienne. A wy jakie macie odczucia?
I przy następnej paczce proponuję, aby tarczki/światła końca pociągu były włączone, bo to rola konduktora ostatniego wagonu.
--- Koniec cytatu ---
Wiele rzeczy nie ma, to żadna nowość. Moje odczucie jest takie, że łatwo dużo wymagać bez kiwnięcia palcem. Co do sygnałów końca pociągu już takie exe wyszło. Wersja 355. Warunek by je uzyskać, to ustawić sprzęg zerowy.
karolmaszynista:
popatrz, są loki z uniwersaliami, czyli można światła, wiatraczki, okna, drzwi, zasłony ustawiać.
Sawi ja wyrażam po prostu zdanie, chyba można wyrazić je? Może lepiej jakbym siedział cicho?
szogun:
Oświetlenie całej kabiny a podświetlenie przyrządów które działa tak jak kontrolka w kabinie, to dwie zupełnie inne rzeczy.
Ra:
--- Cytat: karolmaszynista w 25 Sierpnia 2012, 18:51:28 ---Moim zdaniem jest przydużo tras nocnych, a nie ma realistycznego oświetlenia kabiny (owszem, mierników jest, a to najważniejsze) i torów (np. pobliskie lampy przydrożne).
--- Koniec cytatu ---
Linia 053 jest nocną dlatego, że autor nie chciał poświęcać czasu na budowanie otoczenia, które widoczne by było w dzień. To jest plus nocnej trasy, że nie wymaga tylu obiektów. W dzień też oświetlenie jest kiepskie, bo obiekty nie rzucają cieni. Oświetlenie jest jakie jest. I albo trzeba to zaakceptować, albo samemu zrobić to lepiej.
Ja poprawiam te rzeczy, które umiem poprawić. Inni też poprawiają to, co umieją i co uznają za ważne. Widocznie nikt na razie oświetlenia poprawić nie umie i wyrażanie swojego zdania na ten temat jest zupełnie bezcelowe. Jak chcesz zmienić cokolwiek w tym zakresie, to poczytaj o oświetleniu w OpenGL, shaderach, przeanalizuj dostępne silniki graficzne, wybierz optymalne rozwiązanie, a postaramy się to zintegrować z obecnym programem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej