Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Fabryka modeli
Husarz:
Beczki zostały sfotografowane. Wózki i detale także są. Podrzucę je dzisiaj wieczorem. Rozmawiałem z rewidentem: najstarsza beczka ma modernizację wykonaną 19.08.2012r. a najmłodsza, wczoraj. Naturalnie w malowania GATX.
Tyrystor:
--- Cytat: Rozi w 31 Sierpnia 2012, 13:53:16 ---Jak jeszcze byłem w Niemczech, to sfociłem cały skład tych cystern. Tylko że z inną ostoją (pewnie jakiś inny numerek, nie chce mi się go szukać) i właśnie miałem zamiar ją modelować :)
--- Koniec cytatu ---
W Polsce wagony podobnego typu mają "uciętą" ostoję dla zmniejszenia masy. Ale ktoś z konstruktorów pomyślał o bezpieczeństwie dla wagonów niemieckich i cały zbiornik ma rozłożoną masę na ostoi dzięki czemu nie są "zgięte" w środku długości jak to w Polsce jest.
Jeżyk:
Co do tej ostoi (ja to ramą nazywam:)) to miałem duże problem z jej zrobieniem, wszystkie zdjęcia jakie posiadałem były słabej jakości, a na planach nie było widać, w którym miejscu się zwęża i do jakiego punkty, z tej uwagi było robione wymiarowe ale na oko. A co do modelu mi się średnio podoba i liczyłem na krytykę :D po za tym i tyk dużo pozostało mi do zrobienia aby to wyglądało rzeczywiście realnie. Next prodżekt is drezynka WMC.
A co do wózków hmm nie znam się, ale gdyby ktoś sprawdził dobrze jaki to typ i model może by dało się podrzucić te z "fabryki snów".
Husarz:
--- Cytat: 7play4game w 31 Sierpnia 2012, 20:19:46 ---A co do wózków hmm nie znam się, ale gdyby ktoś sprawdził dobrze jaki to typ i model może by dało się podrzucić te z "fabryki snów".
--- Koniec cytatu ---
Mam foty wózków. Może ktoś określi jakie to.
mechatronik:
Na tym zdjęciu http://eu07.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=21924.0;attach=53235;image wygląda na to, że wózki masz 25TNb. Ogólnie od powszechnie stosowanych 25TNa różnią się tym, że mają po 4 wstawki hamulcowe na koło, mają dłuższą ramę wózka (bodaj coś koło 3200 czy 3250mm) i dopuszczone są do 120km/h. Ogólnie wózki 25TN bardzo łatwo rozpoznać po charakterystycznej (jak to nazywaliśmy) "tetce" czyli ograniczniku skoku maźnicy -ten kawałek metalu wyglądający jak literka "T".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej