Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt 750mm
Rozi:
--- Cytat: TGVkamil w 13 Marca 2013, 00:25:20 ---Trzeba odkopać :)
A więc projekt nie upadł (tylko moje zdolności modelarskie były nie najlepsze), ale teraz już się polepszyły (w miarę :)) i trzeba pokazać.
--- Koniec cytatu ---
Z daleka widać, że model jest strasznie dziurawy. Dodatkowo z ilu brył ty robisz ten model? Pudło, to powinna być jedna bryła, a nie 15, chyba że gmax ma jakieś inne właściwości.
TGVkamil:
Robię z wielu ponieważ lepiej mi się wtedy dach tworzy.
Rozi:
No i dodatkowo robisz sobie więcej pracy, bo masz pełno dziur. Wątpię, że będzie Ci się chciało później to wszystko łatać.
EDIT. Taka mała porada. Dodatkowo, jeżeli masz tylko jeden submodel, możesz sobie zaoszczędzić co najmniej 50% czasu (zależy od lokomotywy) aż do 75%.
W przypadku twojej lokomotywy, możesz zaoszczędzić połowę czasu, w przypadku tej co ja tworzę, wykonuję tylko 1/4 a resztę odbijam symetrycznie. Przykład:
TGVkamil:
Ja podobnie robię. Takim sposobem zrobiłem przedziały silnikowe i akumulatorowe, ściany kabiny i dach
Edit: Poza tym 3DS max ma taką przyjazną funkcje że można połączyć kilka boxów w jedną bryłę
Rozi:
--- Cytat: TGVkamil w 13 Marca 2013, 11:50:45 ---Edit: Poza tym 3DS max ma taką przyjazną funkcje że można połączyć kilka boxów w jedną bryłę
--- Koniec cytatu ---
Boxy będą połączone w jeden submodel, ale nadal będą dziurawe. Tutaj chodzi o połączenie wierzchołków między boxami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej