Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafor próby hamulca
eu07-001:
Znalazłem. Wayback Mashine jednak czyni cuda. Zdjęcie z dawnej strony skm.pkp.pl.
puciaxon:
A może by tak wymodelować i wstawić na scenerię taki semafor? Mielibyśmy:
- (Rhs 1) - sygnał na semaforze i polecenie przez radio: Zahamuj + włącza się event, że trzeba zahamować i jak się zahamuje, to uruchamia się następny event:
- (Rhs 2) - sygnał na semaforze i polecenie przez radio: Odhamuj, po odhamowaniu włącza się następny event:
- (Rhs 3) - sygnał na semaforze i przez radio: Hamulce w porządku.
Sam nie mogę tego zrobić, ponieważ nie mam obecnie dostępu do komputera z 3ds'em.
mechatronik:
--- Cytat: puciaxon w 23 Sierpnia 2012, 18:36:48 ---A może by tak wymodelować i wstawić na scenerię taki semafor? Mielibyśmy:
- (Rhs 1) - sygnał na semaforze i polecenie przez radio: Zahamuj + włącza się event, że trzeba zahamować i jak się zahamuje, to uruchamia się następny event:
- (Rhs 2) - sygnał na semaforze i polecenie przez radio: Odhamuj, po odhamowaniu włącza się następny event:
--- Koniec cytatu ---
Dwie uwagi.
1) Nie "semafor" a "sygnalizator" jak już.
2) Po to stosowano ten sygnalizator, żeby np ułatwić pracę przy braku kontaktu wzrokowego z maszynistą, nie wspominając już o użyciu radiotelefonu… Po co chcesz dawać "zahamować" na radiu i wyświetlać Rhs1? Ja tu nie widzę żadnego sensu.
puciaxon:
--- Cytat: mechatronik w 23 Sierpnia 2012, 19:04:37 ---
--- Cytat: puciaxon w 23 Sierpnia 2012, 18:36:48 ---A może by tak wymodelować i wstawić na scenerię taki semafor? Mielibyśmy:
--- Koniec cytatu ---
Dwie uwagi.
1) Nie "semafor" a "sygnalizator" jak już.
2) Po to stosowano ten sygnalizator, żeby np ułatwić pracę przy braku kontaktu wzrokowego z maszynistą, nie wspominając już o użyciu radiotelefonu… Po co chcesz dawać "zahamować" na radiu i wyświetlać Rhs1? Ja tu nie widzę żadnego sensu.
--- Koniec cytatu ---
OK, nie musi być tego i tego. Ale i tak można dodać np. same te sygnalizatory, albo dodać do scenariuszy takie dźwięki. Kwestia dźwięków jest o tyle łatwiejsza, że nie trzeba modelować i tworzyć textury. A'propos textury: należałoby albo wynaleźć miejsce, gdzie one jeszcze istnieją, albo "zrobić" według własnego pomysłu. Nie opłaca się chyba dodawać na peronach ludzików którzy pokazują Rhs 1, 2 i 3, bo przecierz i taka forma Rhs-ów istnieje.
matfre96:
Nie wiem czy wiesz, ale te semafory są już zrobione.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej