Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Tyrystorowy Warsztat

<< < (2/6) > >>

Patrykos:

--- Cytat: epoka9.24 w 14 Sierpnia 2012, 14:14:50 ---Nie musisz. Wystarczy że odpowiednio usuniesz żaluzje.

--- Koniec cytatu ---
Ale teraz to chyba żartujesz, co?

Tyrystor:

--- Cytat: epoka9.24 w 14 Sierpnia 2012, 14:14:50 ---Nie musisz. Wystarczy że odpowiednio usuniesz żaluzje.

--- Koniec cytatu ---
Nie mogę usunąć żaluzji ponieważ drugi bok to jak portal między światami w tym byku. Musi być drugi bok ze zdjęć.

Sawi:

--- Cytat: Tyrystor w 13 Sierpnia 2012, 21:07:14 ---Sawi muszę jeszcze poprawić foto bo przy drugim boku deszcz spadł i ostrości nie łapał.]

--- Koniec cytatu ---
Znasz Moje zdanie w tych kwestiach. Zrób piko belo i na testy.

Tyrystor:
W tym czasie zrobiłem parę nowości dźwiękowych dla lokomotyw 181 i 182. Autorem materiału filmowego skąd pozyskałem większość dźwięków jest @mechatronik. Słyszany dźwięk wskaźnika pozycji wału kułakowego opóźnia się przez działanie frapsa. Przy normalnej jeździe tego nie słychać.   http://www.youtube.com/watch?v=3faE8QirVng&feature=youtu.be
  Dodano: 16 Sierpnia 2012, 22:44:19 Coming Soon... A właściwe kilka doróbek, poprawek i do testu!

up5358:
Witaj
Skoro na warsztacie to być może ktoś zwróci uwagę na poprawienie kilku detali aby symkowy "byk" wyglądał, jak jego pierwowzór.  Dokładnie zaznaczone kółkami i teraz napiszę o co chodzi:

w żółtym kółku: Ten badyl w oknie jest stosowany tylko w przypadku lokomotyw, które idą na szopie w pokrzywy na dłuższy czas. Jeśli lokomotywa ma być w ruchu (zapewne po to jest tworzona tekstura) to podmień na adekwatne okno z innego byka albo w inny sposób ten kołek "wymazać".

w czerwonym kółku: Loki od bodajże 233 lub 234 nie posiadają już fabrycznie tych elementów. Sposób zawieszenia mają identyczny jak 201E, 201e-zez, itp w naszym symku.  W poprzedniej wersji pisałem o tym w temacie @Szoguna pod jego 22-256. Odpisał, że to kwestia nałożenia alfy w odpowiednim miejscu.
Wiem, że to nie jest koncert życzeń ale jeśli dałoby się załatwić takie "pierdoły" to jazda tym elektrowozem byłaby większą przyjemnością.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej