Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
[error] gmax - problem
jaras:
--- Cytat: "hejnal" ---Przepraszam że spytam ale czy ten post to twój życiorys? :P
--- Koniec cytatu ---
Wiesz, @ hejnal chyba Cię źle oceniłem pisząc w tym poście:
--- Cytat: "jarzec" ---Z tego co zaobserwowałem, Ty np. jesteś "poprawnym" userem(...)
--- Koniec cytatu ---
bo jednak zauważyłem, że wciąż się przyczepiasz do wypowiedzi w postach.
Po trzecie: zwykle macie pretensje do innych, że słabo określili swój problem. Ja tutaj podałem wszystkie rzeczy, które zrobiłem, aby nikt mi nie zarzucił, że "eee, a tego, to chyba zapomniałeś zrobić".
--- Cytat: "hejnal" ---Dlaczego nie możesz mieć piratów na swoim komputerze??
--- Koniec cytatu ---
A dlaczego nie możesz sobie zamontować do swojego służbowego samochodu kradzionych kół? Bo gdyby Cię złapali, Twój szef dostałby po dupie. A moim szefem jest mój Tata. :-P
--- Cytat: "hejnal" ---(...)moze usuwajac pliki z rejestru(...)
--- Koniec cytatu ---
W rejestrze nie ma plików - wiem, co mówię - interesuję się komputerami już niecałe 18 lat. Myślę, że nie jestem "blondynką", która się słabo na nich zna.
Nie usunąłem za dużo. Usunąłem tylko klucze gmaxa:
--- Kod: ---HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Autodesk
--- Koniec kodu ---
Kiedy Twoje posty w stosunku do mnie będą mniej zgryźliwe - to i moje w stosunku do Ciebie też się takie staną.
@ MatEUzs, @ TruckeR, @ Winger: spróbuję zainstalować nowsze sterowniki, choć nie wydaje mi się, że w tym rzecz. Na przykład wcześniej miałem jakąś starą wersję LightWave (to taki stary dobry program przerobiony z wersji amigowej) i chodził on świetnie. Na przykład ten obrazek robiłem właśnie w LW (obracające się moje logo na mojej stronie - również).
Kwestia 3DSMax odpada - odpowiedź powyżej. Niestety, mogę tylko używać darmowych programów albo zarejestrowanych (za Total Commander np. zapłaciłem 160zł - jest wart swej ceny). Jednak nie opłaci mi się kupować całego "kombajnu" 3DSMax skoro miałbym go używać dość rzadko, a po za tym spośród całej tej "maszyny" - używać tylko kilku jej części.
Może macie jeszcze jakieś sugestie?
Pozdrawiam Was serdecznie.
Mutopompka:
--- Cytat: "jarzec" ---
--- Cytat: "hejnal" ---(...)moze usuwajac wpisy z rejestru(...)
--- Koniec cytatu ---
Może macie jeszcze jakieś sugestie?
--- Koniec cytatu ---
Wiesz co? Nie mam zamiaru nikogo na forum "prostować" bo to nie do mnie należy. Ale.... Zauważ, że kolega Hejnał ma już taki styl... i powiem, że mnie to trochę rozbawiło, co nie znaczy, że śmiałem się z Ciebie, tylko z Jego posta. Na końcu wiersza istnieje :P, także powinieneś potraktować Jego wypowiedź z przymrużeniem oka.
Z kolei odpowiedź dot. rejestru była prawidłowa, bo ja stawiałbym na nią, lub na jakąś bibliotekę, ktróa odpowiedzialna jest za odczyt/zapis... Więc jak możesz to przeinstaluj jeszcze raz. Jeżeli po przeinstalowaniu odczytasz pliki to masz problem z głowy.
jaras:
Witaj @ Mutopompka.
Już to zrobiłem: odinstalowałem program i, niczego w rejestrze nie ruszając zainstalowałem go ponownie. Jest dalej to samo.
Myślę jednak, że to naprawdę nie jest wina kluczy w rejestrze. Nie jestem może "strażnikiem rejestru", ale zaglądam tam dość często w poszukiwaniu różnych śmieci (choć porządku tam pilnuje m. in. Norton Utilities). I właśnie zauważyłem, że gmax po instalacji i uruchomieniu dodał sobie dwa klucze:
--- Kod: ---HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Autodesk
--- Koniec kodu ---
które wtedy za pierwszym razem, gdy chciałem przeinstalować program, usunąłem wraz z podkluczami. Nie wiem - może jednak nie mam racji.
Możliwe jednak, że to jakaś biblioteka jest za to odpowiedzialna. No, to z tym już sobie nie poradzę tak łatwo. Bo, jeśli przeinstalowanie programu nie daje rezultatów, to cóż może je dać...
Nie dane jest mi popracować w gmaxie? Trasy mogą sobie rysować tylko wybrańcy ;-)? To chyba odwrotnie: wszyscy mogą sobie rysować trasy, a ja jestem "wybrańcem", który nie może ;-).
No, może na jakiś krótki czas zainstaluję 3DSMax, żeby sobie zobaczyć jak działa - ale potem będę musiał go usunąć (zapewne po 30 dniach triala - data u mnie w kompie jest dość ważna, bo zapisywana jest w różnych logach). Tylko, co z tym gmaxem... Byłby idealny, bo darmowy :-).
Pozdrawiam Cię.
PS. Wiesz... znam takich ludzi, którzy np. mlaskają przy stole, siorbią gorącą herbatę lub dłubią w nosie w miejscu publicznym - jednak nie nazywam tego: "on taki ma już styl", tylko trochę inaczej...
Na forum, które opisałem tutaj, nasz kolega zostałby szybko nazwany trollem, a WARN-ów za to miałby już bardzo dużo... albo zmieniłby swój ton wypowiedzi. Dobrze, że tutaj nie ma WARN-ów ;-).
Poza tym na określenie czegoś "z przymrużeniem oka" jest inny emotikon: ";-)" lub ";)", a ":-P" i ":P", to pokazanie języka, kiedy mówi się o czymś z przekąsem albo chce się komuś dowalić. Mylę się?
OK, kolega @ hejnal już mi napisał odpowiedź na PW. Nie będę już o tym dyskutował ani z nim, ani z nikim innym - nie widzę sensu. Lepiej dyskutować na temat z ludźmi, z którymi ma to sens.
Winger:
--- Cytat: "jarzec" ---@ MatEUzs, @ TruckeR, @ Winger: spróbuję zainstalować nowsze sterowniki, choć nie wydaje mi się, że w tym rzecz.
--- Koniec cytatu ---
Pardon, ja nigdzie nie pisalem ze to kwestia sterownikow, wlasnie stwierdzilem iz to na pewno nie w tym problem i wspomnialem o MCP na wypadek gdyby ktos chcial moje stwierdzenie zanegowac.
hunter:
Do jarasa:
Po prostu wywal gmax'a przez Dodaj/Usuń programy.
Ściągnij z Turbo Squid gmax 1.2 (ja go z tamtąd brałem).
Jak będzie wołał o key'a, to na stronie daj Register gmax i wpisz swój login oraz hasło. Musisz chwilę poczekać (jakieś 1-2 minut), żebyś dostał aktywację.
Potem dostaniesz taki mail od gmax@turbosquid.com .
Oto jego treść:
--- Cytuj ---[BANNER]
Thank you for downloading and registering gmax®, Discreet's free 3D modeling, texturing and animation tool for games.
gmax -- Registration Information:
Please copy and paste your Registered User Identification Code into gmax when prompted:
[SERIAL]
Turbo Squid Member Name: [USER]
Full Name: [xxx] [xxx]
Email Address: [E-MAIL]
Reference code: [xxx]
Please keep this registration information in a safe place.
--------------------------------------------------------------------------------
--- Koniec cytatu ---
Potem wlep mu ten długi kod do gmax 1.2 .
Pozdrawiam i życzę, aby udało się ten program uruchomić :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej