Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Małe pytanko dotyczące nowszych lokomotyw.
matfre96:
Ten pomysł jest bez sensu. Pojazdy z innym rozruchem niż oporowy mogą w chwili obecnej być tylko jako AI np. Traxx
Ra:
--- Cytat: erap2 w 26 Lipca 2012, 15:48:04 ---Ale czy np nie dało by się zrobić że od zewnątrz nowsza lokomotywa np. taurus a od środka podrasowane EU07(lub coś w tym stylu pomieszania trochę z tego, trochę z tego)?
--- Koniec cytatu ---
Możesz sobie tak zrobić na własny użytek. Tylko kwestia tego, czy faktycznie coś chcesz zrobić, czy tylko oczekujesz, że ktoś inny to zrobi. Jeśli chcesz coś zrobić, to możesz na początek wstawić sobie kabinę od EU07, a w miarę jak zbierzesz potrzebną wiedzę i doświadczenie, ulepszyć sobie to, albo nawet zrobić tak, jak powinno być.
bprog:
OIDP to ktoś na forum zauważył, żeby twórcy nie czekali na wprowadzenie obsługi rozruchu impulsowego, tylko w miarę możliwości robili też kabiny do lokomotyw z innym systemem rozruchu.
Sawi:
Nom @ZiomalCl http://eu07.pl/forum/index.php/topic,5083.msg297579.html#msg297579
TomKot:
No bez przesady.
A mi parę razy po głowie chodziło, by dodać zakładkę trybu startera, gdzie pojawią się włąsnie nowsze maszynki, sterowane impulsowo, ale z adnotacją, że nie jest to realistyczne sterowanie i podpiąć je na fizykę sterowania oporowego. Myślę że wiele osób skorzystałoby chętnie z takiej możliwości, co by śmignąć np traxxem właśnie. Tak, wiem, wtedy zrobi się gra. Ale zanim będzie możliwość zrobienia rozruchu impulsowego...
Żałuję, że swoją przygodę z programowaniem skończyłem 6 lat temu na turbo pascalu.
P.S. Proszę nie bić to tylko moja luźna propozycja. A ta opcja zawsze mnie ciekawiła.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej