Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Odświeżanie scenerii Moczniki (Moczniki_v2)

<< < (5/63) > >>

szogun:
O podsypki się nie martw. No i TOPkę czas wymienić na tą @Mytnika ;)

MaciejM:
Dodałem punkt 7. w pierwszej wiadomości. Zauważyłem, że rejon fabryki miał osobny plik .scm, podejrzewam, że miało to na celu przyśpieszyć ładowanie scenariuszy, które nie używały tego rejonu (np. moczniki_cargo.scn). Sądzę, że w obecnym czasie mogę "na stałe" włączyć to do scenerii, nie wydłuży to specjalnie czasu ładowania. Taka sytuacja powtarza się z kilkoma innymi elementami. Uporządkuję to wszystko i ograniczę do max 7. plików *.scm (tory, sieć trakcyjna, sygnalizacja (semafory + wskaźniki), roślinność, budynki/hale/latarnie/kozły/plane'ny lasu (wszystko statyczne i czego nie trzeba często edytować przy pisaniu scenariusza), drogi, teren).

--- Cytuj ---O podsypki się nie martw. No i TOPkę czas wymienić na tą @Mytnika
--- Koniec cytatu ---
Właśnie, zapomniałem o TOPce ;)

Balaclava:
Co do nazw przystanków: napisz na GG. 42678390

MaciejM:
Na tej scenerii zamieszczone będą 3 typy szlaków (od lewej licząc): szlak przeznaczony na krótkie kursy towarowe, szlak przeznaczony na pociągi POŚP, towarowe oraz osobowe i w końcu górzysty jednotor z przeznaczeniem na pociągi osobowe. Taka pustka na scenerii z powodu porządkowania katalogu.

Mutopompka:
Moczniki IDEALNIE nadają się na pociąg pospieszny. Start z Moczników dwutorem i powrót "górzystym" jednotorem. Idealnie dlatego, iż @Wasyl sprytnie zadziałał i przewidział możliwość rozbudowy misji różnych, w tym właśnie "długą" misję "po okręgu". Kwestia tylko napisania scenariusza :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej