Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Odświeżanie scenerii Moczniki (Moczniki_v2)
Wokulski:
Sawi i trwać będzie :).
Dodano: 27 Lipca 2012, 15:21:06 Uważam, żeby to wysłać na bocznicę...nie będę tu spamował Maćkowi. Napisałem tylko prawdę. Więc ''gotowy, można na bok świecić'' :)
MaciejM:
--- Cytuj ---Jeśli tak ma być to pytam - w jaki sposób ma wykazać się osoba która akurat ma pociąg do pisania scenariuszy (nie mówię o sobie żeby nie było)
--- Koniec cytatu ---
Moczniki to nie jedyna sceneria. Po zakonczeniu prac sprobuję wrzucic stare scenariusze do _v2 (pozmieniac nalezy wpisy include ... end w plikach *.scn) i zobacze jak sprawa sie ma. Moim zdaniem warto zostawic nowsze scenariusze autorstwa @Benka (popych i cargo) gdyz one nie uzywaja nowo wstawionych przystankow osobowych a misje sa calkiem ciekawe i dosc krotkie (wszyscy narzekaja na brak krotkich misji po 30-40 minut). _v2 testowana bedzie pod wzgledem poprawnosci sygnalizacji itp. elementow infrastruktury. Dopiero po pozytywnym "werdykcie" napisane zostana scenariusze przez osoby chetne majace dostep do odpowiednich plików. Jak juz gdzies pisalem nie widze sensu pozostawienia wiekszosci obecnych scenariuszy dlatego tez warto jest napisac nowe (lub przystosowac te, ktore wymienilem powyzej).
@mikol, powiem tak: mozesz napisac scenariusz na obecna _v1. Jedyne co bys musial zrobic, aby przystosowac scn do _v2 to nadanie nazw torom (ja zmienie wszystko na "none" lub pobawie sie z odcinkami izolowanymi czyli dodam specjalne nazwy poszczegolnym torom albo zrobie jakas sztuczke i dam nazwy torom od tor_01 do tor_xxx). Widze ze zaglebiasz sie w pisanie scenariuszy wiec Twoje stwierdzenie dot. podzialu userow na "z pozycja" i bez pozycji jest troszeczke nie na miejscu.
Wokulski:
Dokładnie zgadzam się z Maćkiem w 100%, nic się nie zmieni jak dojdzie więcej budynków, trawy i drzew więc nie wiem co ci przeszkadza czy jest _v1 czy _v2? Napisz, poczekaj na wydanie wrzuć do _v2 i zobaczysz co trzeba poprawić, czy wszystko działa jak było napisane.
Sawi:
Wracając do wcześniej przeze mnie wspomnianego mitu, pewnie trwa dlatego, bo ludzie niejako sami go tworzą wśród siebie. Nie trzeba być BT by pisać dobre scenariusze. Awanse i szczebelki wyżej bądź niżej ustala administracja.
Dodano: 27 Lipca 2012, 15:35:19 To czy ktoś zasługuje na taką rangę czy siaką zależy od administracji. Ona gra ostatnie skrzypce.
Dodano: 27 Lipca 2012, 15:43:31 Rozumiem Was czemu nie raz się tam pchacie, bo wyobrażacie sobie "kule w działach ukrytych są rarytasy dla nielicznych i nie wiadomo co jeszcze muszę się tam dostać". Jasne tak to na pierwszy rzut oka może wyglądać, ale prawda jest taka, że złota tam nie znajdziecie :).
Dodano: 27 Lipca 2012, 16:02:56 Po pewnym czasie sami zrozumiecie, że nie liczy się ranga i to byście wznosili się po szczeblach drabiny coraz wyżej, tylko to by robić to co się lubi. Robić to dla siebie, a nie dla poklasku by inni widzieli i mówili "patrz ten to wymiata, tworzy najlepsze dodatki". Nie róbcie nic dla rangi, tylko dla siebie. Nie raz mnie wkurza, że ludzie nie widzą innych, tylko liczy się @szogun i to nad czym on pracuje, lub jego dodatki. To bardzo niesprawiedliwe wobec innych osób, które pracują po cichaczu coś tworząc nie lansując się. Zapominacie o innych, to bardzo przykre i prawdziwe niestety. Zauważyłem to już od jakiegoś czasu. Sami w ten sposób się nakręcacie i tworzycie atmosferę szogunomani.
Dodano: 27 Lipca 2012, 16:27:24 Czemu wspomniałem o tym by nie robić nic rangi? Otóż mało kto z Was wie sam taki byłem. Mówiąc krótko piąłem się po szczeblach w górę do czasu gdy nie rozwiązano Wydziału Rozwoju. Po jego rozwiązaniu zostałem BT. Odebrałem to jako cios i spadek w dół. Zacząłem mieć pretensje do @REWIZOR'a o to czemu tak i niesłusznie go atakować i żalić się innym. Po czasie pojąłem co tak naprawdę robiłem i jaki byłem głupi. Co miałem w porównaniu do innych. Do dziś mi wstyd o to co wtedy pisałem i jak się zachowywałem. Niestety czasu nie cofnę to prawda, dlatego jedyne co mogę zrobić to przestrzegam Was nie idźcie drogą szczebelków naprawdę nie warto. Róbcie to co lubicie i nie patrzcie na rangi.
MaciejM:
Rozpoczynam proces urbanizacji. Będzie znacznie szybciej gdy użyję obecnych budynków.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej