Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Tekstury scenerii
Maxiu:
Oczywiście nic nie zmieniałem tylko rozszerzenie plików.
--- Kod: ---Podczas ładowania wyskakuje:
Unrecogcized teksture format: "|
--- Koniec kodu ---
Ra:
Po pierwsze pousuwać rozszerzenia z plików tekstur. Po drugie wgrać do paczki i sprawdzić czy nie brakuje jakiś plików. Pozmieniać ścieżki na prawidłowe, ewentualnie coś uzupełnić ze starych paczek. Zamienić eventy sterujące zwrotnicami na przeciwne (+/-).
Maxiu:
Robię wszystko od nowa, pozmieniałem tekstury na dds, zmieniłem w scm rozszerzenia z TGA/BMP na DDS.
Wyświetla tylko tory i niektóre drzewa, perony budynki itp są białe, i mam taki błąd:
Sawi:
Ty nie masz zmieniać nazw rozszerzeń jawnych, tylko je usunąć.
Dodano: 18 Lipca 2012, 12:25:10 @Ra wyraźnie o tym wyżej napisał co należy zrobić:
--- Cytat: Ra w 15 Lipca 2012, 16:25:49 ---Po pierwsze pousuwać rozszerzenia z plików tekstur. Po drugie wgrać do paczki i sprawdzić czy nie brakuje jakiś plików. Pozmieniać ścieżki na prawidłowe, ewentualnie coś uzupełnić ze starych paczek. Zamienić eventy sterujące zwrotnicami na przeciwne (+/-).
--- Koniec cytatu ---
Dodano: 18 Lipca 2012, 12:30:57 Mało tego jeszcze powyżej @Ra też Tobie wyjaśnił czemu tak, a nie inaczej:
--- Cytat: Ra w 15 Lipca 2012, 16:06:36 ---Rozszerzenia nazw plików tekstur należy raczej usuwać z plików scenerii i modeli. Obecna wersja EU07.EXE sama próbuje wczytać wszystkie formaty po kolei. Format DDS jest stosowany głównie do zmniejszenia rozmiaru paczki i poprawy wydajności wyświetlania na niektórych kartach, aczkolwiek kosztem jakości względem TGA. Formaty BMP i TEX nadal są i będą obsługiwane, z paczki zostały usunięte raczej w celu ujednolicenia formatu.
--- Koniec cytatu ---
Więc kompletnie nie rozumiem czemu idziesz w zaparte.
Maxiu:
@sawi, zrobiłem tak jak pisze, mam z powrotem efekt jak 10 postów wyżej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej