Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Bałtyk SKM
Maszynista_94:
Moja propozycja. Może trochę spartańsko to wygląda, ale zawsze coś.
SKP:
Wydaje mi się, że po środku jest wąskie gardło. Tylko jeden pociąg może jednocześnie przejechać z jednej do drugiej części stacji. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale wystarczy tylko popatrzeć np. na taką stację Lisków z symulatora ISDR.
mechatronik:
Z tym torem do awaryjnego odstawiania to z jednej strony fajny pomysł. Tylko żeby to miało ręce i nogi trzeba by jeszcze dobudować drogę dojazdową, wiatrowskaz, instalację odgromową i wstawić tabliczki. Nie wiem czy mamy takie rzeczy w MaSzynie.
matek123:
--- Cytat: mechatronik w 20 Sierpnia 2013, 00:51:55 ---Z tym torem do awaryjnego odstawiania to z jednej strony fajny pomysł. Tylko żeby to miało ręce i nogi trzeba by jeszcze dobudować drogę dojazdową, wiatrowskaz, instalację odgromową i wstawić tabliczki. Nie wiem czy mamy takie rzeczy w MaSzynie.
--- Koniec cytatu ---
Zdjęcie tabliczki na teksturę gdzieś jest na forum. Rysunek hydrantu z wymiarami znalazłem. Masz jakieś zdjęcia takiego toru, żeby było widać instalację odgromową?
Dodano: 20 Sierpnia 2013, 08:51:25 @SKP. O czyim schemacie piszesz?
Ra:
No i doszliśmy do momentu, gdzie fikcja zderza się z rzeczywistością. Przy modelowaniu stacji najprościej jest wzorować się na rzeczywistych stacjach. Mało kto ma wiedzę niezbędną do uwzględnienia wszelkich uwarunkowań związanych z budową stacji. Układ torów to nie wszystko, bo są budowle związane z odwodnieniem, drogi, systemy zasilania itd. Potem wychodzą potworki, których w rzeczywistości nikt by nie zbudował. Pytanie jest, czy mamy w Polsce SKM na linii jednotorowej? Albo nawet nie musi być w Polsce.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej