Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Pasażerska sceneria manewrowa [work in progress]

(1/5) > >>

MaciejM:
Wątek ten zakładam z dwóch powodów. Po pierwsze - od około 2. miesięcy (może mniej) zajmuję się budową scenerii. Przez pewien czas uczyłem się używać różnych funkcji, aż w końcu postanowiłem zająć się tym na poważnie. Mam w zamiarach stworzyć scenerię pasażerską manewrową. W tym wątku będę prezentował screeny/filmy opisujące postęp prac. To, co widzicie na screenach 1-6 jest efektem trzech wieczorów z 3ds'em.
Po drugie - chcę pokazać, że tworzenie scenerii tak naprawdę nie jest takie trudne. Po przeczytaniu kilku poradników zamieszczonych w przyklejonych wątkach zrobiłem to, co widzicie poniżej. Co do samych screenów - nie zwracajcie uwagi na błędy takie jak brak krzyży św. Andrzeja czy jakieś niedociągnięcia - wszystko w swoim czasie. Zaczynam właśnie wakacje i będę w stanie nieco więcej czasu poświęcić dla symka. Możecie podesłać jakieś zdjęcia czy linki do filmów na Youtube z takich właśnie miejsc (wagonownie IC, tory odstawcze EZT itp.). Aha, i jeszcze jedno - mój dysk jest solidny, nic się nie posypie/spali :D

Wokulski:
Ładnie się prezentuje! Cieszę się, że symulator zyska nowych stworzycieli. Ja także byłem głupi w eventach, a tu jednak wystarczyło chcieć, i samo się nauczyło, a nauczyło się tak, że już piszę kolejny scenariusz. Gratuluję i czekamy na dalsze efekty.

Sawi:
No no nie powiem robi wrażenie. Jedynie te lampy świecące w dzień psują efekt. Bankowo trzeba je wyłączyć.

SilenS:
Jak wyżej.. lampy nieco psują klimat, a dzienna sceneria nowa by się przydała. Robi całość na ogół wrażenie więc kibicuje i owocnych prac... i cierpliwości :D

MaciejM:
Co do scenariuszy - na najnowszej wydanej scenerii manewrowej (E. Dobre) użytkownik sam decyduje o przebiegu symulacji i przekładaniu rozjazdów. Ja planuję ustalić 'sztywny' przebieg scenariusza. Oczywiście nie obędzie się bez zdarzeń losowych i innych kwiatków. Tutaj niewątpliwie pomoże mi EventGenerator kolegi @SKP. Jednakże są to daleeekie plany.
  Dodano: 01 Lipca 2012, 00:07:11 Dzisiejszy wieczór - zmieniłem troszkę mapowanie terenu oraz dodałem tory odstawcze (screeny 10 i 11). Podanie do energetyków poszło, skorygowali latarnie ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej