Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kozłów - Psary

(1/3) > >>

Ra:
Jakiś czas temu zacząłem modelować w Rainsted linię 64 Kozłów - Koniecpol wraz z wjazdem na CMK oraz stacją Psary. Przy stacji Kozłów przebiega fragment LHS (linia 65). Na zdjęciach z Geoportalu stacja Sczekociny ma jeszcze tory dodatkowe, ale ja zrobiłem w wersji bez nich. Również dodałem posterunek Sprowa.

Zastanawiam się, w jakiej postaci można by wydać tę scenerię. Dopracowanie jej pod względem graficznym zajmie dużo czasu, nawet mimo tego, że przebiega ona w terenie niezurbanizowanym. Z drugiej strony linia jest ciekawa technicznie, ponieważ można będzie na niej jeździć 150km/h (po wymianie sieci trakcyjnej), a przez stację Kozłów przechodzi praktycznie cały ruch pomiędzy Warszawą a Krakowem. Do tego pociągi LHS.

Niebugoclaw:
Warto by się zastanowić nad stworzeniem osobnego scenariusza odwzorowującego dokładnie zdarzenia z 3.03. w celu odtworzenia przebiegu katastrofy ;) Najlepiej po opublikowaniu raportu przez PKBWK.

JONIN_EZT:
Z LHSem za dużo bym nie kombinował, jak trasa się ma opierać o łącznice do CMK i Kozłów i dalej (może i do połączenia z istniejącą trasą Tunel) to jedynie LHS dla pokazówki, przejazd gagarina z bruttem z punktu do punktu, a bardziej skupić się na części dla normalnotorowej. Kiedyś było coś na forum o części trasy dla LHS (bodaj była ankieta przy temacie dla wąskotorówek), ale nie wiem jaki odcinek LHSu obejmowało. Ewentualnie można by pod tamto podpiąć.

Mihau:
Myślę że najlepszym wyjściem był by realistyczny układ torowy i ukształtowanie terenu natomiast otoczenie fikcyjne. Może kilka stacji czy posterunków jeśli takowe zdjęcie się znajdą zrobić realistyczne reszta wg intencji autora.

AIR:
Dokładnie tak jak Mihau napisał bo trasa się nie doczeka chyba nigdy wydania jak by się chciało całą infrastrukturę odwzorować jeszcze z prawdziwymi fototeksturami. Można oficjalnie wydać pod nazwą trasa częściowo realistyczna i nikt się nie przyczepi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej