Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Wątek z gratulacjami (tylko gesty czołobitne!!!)
oko:
Wielki szacunek dla chlopaków za caly trud wlozony w prace nad symkiem i odwzorowanie tej naszej polskiej kolei oddaje :
Isdr Przemek .A
DRE:
Ja także chciałbym podziękować wszystkim za trud, który włożyli w PC2011. Dzięki temu wszystkiemu znowu mogę cieszyć się godzinami grania w MaSzynę.
Powodzenia w dalszej pracy, która nigdy nie idzie na marne!
raf49:
Wielki szacun dla wszystkich opracowujących PC2011 dla mnie jest to pozycja nie mająca sobie równych wśród symulatorów (gier) linii kolejowych. Wielki szacunek dla wszystkich, którzy tworzą ten projekt. Jesteście wielcy, wiele projektów komercyjnych nie dorasta wam do pięt. Życzę Wam wytrwałości w waszych dążeniach do poprawiania i ulepszania maszyny i następcy. Spokojnie mogę stwierdzić, że nie jeden wydał by już ten projekt jako komercyjny, przykład farmy itp. . Jeszcze raz gratuluję i życzę wytrwałości, a i jeszcze chciałem podziękować @Ra od momentu zaimplementowania jego startera do maszyny obsługa przez zwykłego usera stała się o wiele łatwiejsza, podmiana składów itp. .
Maszynista_94:
Powiem tak: Chapeau bas! Pamiętam MaSzynę jak jeszcze była stara, zgniłozielona, kanciasta kabina, bez szyb. A teraz... aż słów brakuje! Skok technologiczny, jaki MaSzyna wykonała w ciągu całego swojego "życia" jest po prostu niewyobrażalny. Od ładującego się prawie 10 minut Quarka, czy koła z torów, po ładujące się w przeciągu 1-2 minut istne piękności, typu Linia61, drawinowo... Pamiętam jeszcze niedawno jak jeździłem na nieoficjalnej paczce, bodajże eu07-160204 (jak inaczej, poprawić), w której były niekompatybilne nierzadko dodatki. Za pomocą PC 2010, a teraz 2011 nawet największy kolejowy laik będzie mógł przybliżyć sobie choć cząstkę pracy maszynisty, na najróżniejszych EZT/lokomotywach, ponieważ już wszystko tam jest zawarte. Pozdrawiam, i jeszcze raz - Panowie, chapeau bas!
Benek:
--- Cytat: Maszynista_94 w 17 Maja 2012, 17:16:03 ---Za pomocą PC 2010, a teraz 2011 nawet największy kolejowy laik będzie mógł przybliżyć sobie choć cząstkę pracy maszynisty, na najróżniejszych EZT/lokomotywach, ponieważ już wszystko tam jest zawarte.
--- Koniec cytatu ---
Łohoho, daleko do tego :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej