Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Potrzebuję zdjęć na teksturę ET22-1139 z PKP Cargo
Sawi:
Chwila chwila trzeba sobie jedno wyjaśnić. Tu nie chodzi o samą wiedzę na temat byka, tylko o zrobienie tekstury. A to już wcale takie proste nie jest. No chyba, że jesteś za pan brat z Gimp'em albo Adobe Photoshop'em, to faktycznie wtedy no problemo.
Patrykos:
--- Cytat: PanTraxx w 17 Kwietnia 2012, 12:29:37 ---No tak jestem żółtodziobem i wiem jak jest zbudowany ET22 od wózków do pantografów a więc nie mówcie o tym co wiem.
--- Koniec cytatu ---
Rozejrzyj się po dziale z fototeksturami, następnie zrób jakąś teksturę i daj do testów. Ocenimy Twoje prace. Po testach będziesz wiedział, czy jest sens poświęcać tyle czasu dla tego byka.
matfre96:
--- Cytat: Exe w 16 Kwietnia 2012, 21:47:09 ---Z 1 boku jest katastrofalnie ciężko zrobić teksture. Potrzebne są dwa, ponieważ z jednej strony są wywietrzniki a z drugiej sama blacha i okna.
--- Koniec cytatu ---
Akurat jak masz ten bok z żaluzjami to nie ma problemu. Drugi tworzysz w GIMPie za pomocą stempelka i plastra.
szogun:
Zależy czy masz gładkiego byka czy coś bardziej zawiłego. Mimo wszystko da się, zobacz sobie ET22-143, drugi bok to full retusz (sfocony od strony żaluzji).
PanTraxx:
--- Cytat: Sawi w 17 Kwietnia 2012, 12:34:19 ---No chyba, że jesteś za pan brat z Gimp'em albo Adobe Photoshop'em, to faktycznie wtedy no problemo.
--- Koniec cytatu ---
No akurat to jestem bardzo związany z Gimp'em ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej